Hoppa till innehåll

Om mig

_DSC0307_mindreJag har förstått, och insett, att mitt bloggande har bytt fokus de senaste åren. Att den som endast följer mig här kan förledas att tro att mitt liv är en katastrof – så är det inte!

Då jag inte skriver så lever jag mitt liv fullt ut – då varken vill jag eller hinner sitta vid burken och tangentbordsjogga.

Jag skriver av mig frustration, svåra tankar och känslor. Att skriva är för mig ett sätt att sortera mina tankar, en slags egenterapi.

Att publicera delar av mitt inre på webben är ett sätt att bekräfta för mig själv att jag är OK.
Jag duger precis som jag är!
Det är inget fel på mig *ler*

Det är också ett sätt att bekräfta för dig som läser att så här kan livet vara och det är OK om du känner igen dig, men även om du inte gör det. Vi är olika. Vi duger precis som vi är.

Alla bär vi våra bördor men Här o Nu finns inga problem – de ligger i dåtiden o framtiden, det gäller att påminna sig om detta faktum 🙂

Jag försöker hitta balans i livet, mellan arbete o fritid, mellan borde o vill, mellan kropp o själ, mellan intellekt o känsla – med hjälp av kinesisk medicin, qi gong, mindfullness o nyandlighet finner jag kraft i mig själv, naturen o universum.

En dag i taget möter jag livet med dess utmaningar o kraft. Både uppåt o neråt – precis som alla andra.

12 kommentarer leave one →
 1. 26 september 2009 18:11

  Lycka till som nätmedborgare

 2. Ulrika permalink
  08 april 2010 21:05

  Hej igen! Jag vill också börja blogga. Hur har du gjort? Var börjar jag? Är det du själv som lagt upp bilden och texten ”En dag i taget”? Hälsn/Ulrika fr Halmstad

  • 08 april 2010 21:23

   Hej Ulrika,

   Vad kul att du vill börja blogga 🙂 Lägg upp ett konto i wordpress, o kanske först en helt ny mejladress i t ex gmail? (Bestäm dig för om du vill vara anonym eller offentlig) Sen är det bara att börja skriva.

   Jag började på bloggspot, tror jag det hette. Trial and error varianten, jag gillar datorer o teknik o lär mig lite nytt här o där allteftersom. Då skrev jag mest för min dotter – o för mig själv förstås, o då jag hade tid, lust eller behov.

   Sen började jag nosa runt bland andra bloggar o fascinerades över t ex tonårsmorsans aktivitetsnivå, hur ofta hon uppdaterade, hur hon länkade till andra bloggare o var insatt i bloggvärldens alla debatter o teman. Vi träffades IRL i höstas o hon föreslog att jag skulle gå över till wordpress o visade hur det fungerar. Jag lägger inte ner en tiondel av den tid o engagemang hon gör men tycker ändå att det är kul att skriva o det får vara min nivå.

   Bilden på blåklockan tog jag själv i augusti o efter en del beskärningar i photoshop så lyckades jag ladda upp den via wordpress egna verktyg. Allt går att göra enkelt i wordpress, genom att testa sig fram.

   Lycka till 🙂

 3. Anne permalink
  17 juni 2010 22:43

  Hej! Hamnade av en slump på din blogg när jag googlade En dag i taget och gillade verkligen det jag hittade! Känner igen mig i mycket av det du skriver. Har själv testat att blogga, men är alldeles för kritisk mot mig själv så jag kommer inte så långt (än:)) Har lagt till denna i favoriter.
  Ha det gott! //Anne

  • 18 juni 2010 07:06

   Hej, så det kan slumpa sig i cyber livet 🙂

   Välkommen, sannolikt lär du känna sidor av mig på bloggen du aldrig haft en aning om existerade. Samma ska skulle hända mig om jag läste din blogg. Ser fram emot att du börjar skriva igen, då kan även jag få en chans att lära känna dig som vuxen. *ler*

   Önskar dig en underbar o vilsam sommar!

 4. 16 oktober 2010 16:13

  Kul att upptäcka att du också har en blogg och att få veta lite mer om din väg genom livet!
  Kram

  • 18 oktober 2010 19:22

   Hej Tobbe,

   Kul att du hittade hit 😉

   Fick ditt mess o förstår din besvikelse. Jag kommer att svara på ditt meddelande på FB då jag sorterat o funderat klart, det ligger kvar o väntar tills dess.
   Kram

 5. fikadax permalink
  18 januari 2011 15:41

  Hej, jag fotar också mycket ny, en längtan som annars fick mycket låg prioritet tidigare. Med kamerans hjälp försöker jag spegla mina inre bilder och djupare känslor. När bilden berör mig, då är jag nöjd. Men det är en resa även detta, i början kändes bilderna platta, själlösa och möjligen tekniska. Jag hörde hela tiden en röst som berättade om att mina preferenser inte hade med saken att göra, jag brottades med tankens krav på att bilderna skulle tilltala en ”massa”, jag kände rädsla för att bli refuserad. Idag har jag lagt in flicker på ”sidebaren”, så nu kommer jag också att lägga till bilder som känns fina för min egen skull. Både Janne och jag fotograferar numer mycket. Spännande är att vi har olika ingångar till vårt fotande. Han bär på en fullständigt okränkbar lust att leva och uppleva och detta ”dokumenterar” han av hjärtans lust. Fantastiskt fina foton på barnen när de var små och fortfarande kände sig fria inför kameran och fotografen. Önskar dig en bra dag!

  • 19 januari 2011 08:46

   Mmm, fotografering ger mersmak o är alltid individuellt olik. Jag har insett att jag är en detalj människa vid fotografering, precis som i verkliga livet.
   Flicker…. låter intressant….jag har allt en del kvar att lära mig

   Önskar dig en underbar onsdag 🙂

 6. Kajsa permalink
  30 mars 2012 20:09

  Hej!
  Har hittat till dig blogg för att du har en original pixbosäng som du skrivit om. Vi har en utan ryggstöd som vi vill återställa, och letar förtvivlat på nätet efter bilder på originalet utan ryggkuddar för att se hur det ser ut. Kan du tänka dig att ta en närmare titt på din och dela med dig? Min man som ska snickra kliar sig i huvudet och funderar dimensionerna på brädorna och ryggstödets lutning. Vi skulle bli himla glada för lite tips!
  Trevlig helg!
  Med vänliga hälsningar
  Kajsa

  • 30 mars 2012 20:39

   Va´ kul!

   Jag ska försöka mig på att ta lite bilder under helgen både detaljer och överskådligt. Just nu sover någon där…

 7. Kajsa permalink
  31 mars 2012 11:38

  Toppen, det skulle verkligen underlätta:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: