Hoppa till innehåll

Att välja medvetet

31 oktober 2016

Igår var jag på ett evenemang med bara kvinnor. Först en stilla meditation för att landa, sedan en tacksamhetsövning och därefter sharing i grupper. Fint, stilla, sårbart med öppna hjärtan i trygg ram. Kvinnogemenskap då den är som vackrast.

Hur kan jag förenkla mitt liv så att jag får upplevelsen att tiden räcker till nuet? 

I nuet och stillheten går det att finna tacksamhet.

Jag som så länge pratat och försökt leva utan måste och borde vilka jag i tanken bytt till jag vill och jag behöver fick ännu en dimension på plats i mig.
Jag har kämpat med dessa inom grundförutsättningen att jag måste jobba och sedan försökt få ihop jag vill och jag behöver på fritiden,  som jag alltid upplevt varit för liten i förhållande till jobbtid.

Insikten att jag kan välja att jobba, eftersom jag då får pengar till t ex det boende jag behöver, till att äta det jag vill, till de fritidsaktiviteter behöver, kunna gå de kurser jag vill.

Insikten att det även är ett val att om/då jag vantrivs så kan jag välja att gå omedelbart, vilket sannolikt innebär att jag väljer viss ekonomisk/social osäkerhet en tid samtidigt som jag ju då väljer att ta hänsyn till och lyssna på mig själv. Jag kan även välja att stanna kvar tills jag hittat något annat. 
Insikten att detta sätt att tänka kan leda till försoning med och i mig själv, oavsett i vilken livsaspekt jag väljer.

Genom att välja aktivt och vara medveten om att jag alltid har ett val kan jag finna stillhet i nuet och tacksamhet för att jag väljer att följa mitt hjärta och min inre röst ELLER för att jag väljer att lyssna inåt men medvetet låter mig själv vänta på ett senare tillfälle att förändra min tillvaro.

På detta sätt kan jag leva medvetet och ta ansvar för mig själv och mitt liv, leva i nuet och tacksamhet.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: