Hoppa till innehåll

Dessa förbaskade persienner…

12 oktober 2011

Jag erkänner gärna och ofta att jag är en rätt envis kvinna. Redan som litet barn lärde jag mig att säga ”kan själv” och det jag inte kunde/kunnat har jag envist lärt mig. Jag ger sällan upp, typ.

Första gången jag råkade ut för persiennhaveri var en vinterdag för många år sedan. Då ställde jag mig på en stol och kämpade trots minusgrader, tills jag slutligen fick ihop systemet hjälpligt.

Man kan väl tycka att det inte är hela världen med en persienn som hänger på trekvart -men JO, det är det i min värld.
Varför vet jag inte riktigt…. har inte reflekterat över det faktiskt. Jag gissar att det är så att trasiga saker ska lagas, så snart det bara går. Men framförallt och viktigast är ju att jag löser problemet på egen hand.

Sedan den gången har jag samlat på mig lite reservdelar ”bra att ha” grejer då man bor i hyreslägenhet med äldre fönster/persienner:


Sen är det till att trä snöret nedifrån och upp. Eller uppifrån och ned. Det är en smaksak och jag gör olika varje gång. Det svåra är att , jag är bara 160cm lång och även om jag står på en stol eller min stege så har jag svårt att se in i denna övre del av persiennsystemet, se hur fasiken snöret ska dras för att inte kärva:


Men efter en del fippel fram och tillbaka, och en och annan svordom ibland, så brukar persiennen se någorlunda normal ut igen. Dessutom brukar den gå att dra upp och fälla ner – åtminstone hjälpligt.


Kanske får jag med tiden veta att detta inte ingår i mitt ”uppdrag” som hyresgäst…. (?) eller att det kostar 50 kr att få någon annan att fixa det – någon som kan och gör det på fem minuter…. Det som för mig tar ett par timmar… och som medför en del ömmande (tidigare okända) muskler.

Men tills dess får jag nöjet att känna mig lite stolt över att jag ”kan själv” 😉

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: