Hoppa till innehåll

Att glömma nycklarna i ytterdörren

28 september 2011

Antingen så är jag stressad…

…eller så har jag äntligen kommit över min rädsla efter överfallet jag drabbades av för snart tio år sedan.

Då jag var småbarnsförälder, stressad och trött så hände detta av och till. Att jag glömde nycklarna i låset då jag låst upp ytterdörren. De kunde sitta kvar där på utsidan, fullt synliga för alla som passerade radhuset, till nästa dag. Ibland hände det att någon snäll granne knackade på och påpekade min miss. På den tiden bodde vi i Gävle, ingen storstad direkt och många låste aldrig ens dörrarna.
Denna o-rädsla förändrades i och med det som drabbade mig då, även om låsta dörrar inte hade påverkat det som inträffade och jag alltså inte hade något eget ansvar i det som skedde. Jag har därefter varit oerhört noga med att låsa om mig, stänga fönster och sånt. Ingen ska kunna ta sin in ohörd och obemärkt. Jag låser dörren även då jag är hemma och de gånger mina ungdomar glömt att låsa den på natten, då de kommit hem sent, har jag blivit mycket upprörd och krävt deras hänsyn till min rädsla.

Jag satt och åt och hörde irriterat en försiktig knackning på dörren en lördag eftermiddag. Jag var inte säker på om jag hörde rätt och ignorerade det.
Strax så ringde det på dörren…

”Vem f-n ringer på min dörr då jag sitter och äter i lugn och ro en lördag eftermiddag” var min irriterade tanke.

Utanför stod en granne o sa försiktigt:  -”Förlåt, men dina nycklar sitter kvar i låset….”

Detta har alltså inte hänt på närmare 10 år!

Jag väljer att se det som att den undermedvetna rädslan äntligen börjat släppa sitt grepp om mig.

Häftigt!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: