Hoppa till innehåll

Vart tog flygplansmaten vägen?

19 september 2011

Jag har inte flugit internationellt på drygt tre år, sedan jag senast besökte syrran typ. Eller jo, jag var ju till Frankrike förra året på retreat i och för sig och det är ju också internationellt…

Hur som, blev jag aningen chockad och överraskad över att det inte längre är självklart att äta på en transatlantisk flygning. Undrar om det bara är vissa bolag eller alla som ändrat denna, för mig, självklarhet.

Att det inte serveras mat på charterflygen har jag läst om och förstått, men på reguljära flyg…

Jodå, det fanns mat att köpa – vilket urval *ler* inte direkt möjligt att välja en annan restaurang med billigare alternativ om man så skulle vilja. (Inte heller så enkelt att ta med sig mat och dryck pga säkerhetsrestriktioner och regler för handbagage).

Jag betalade 120 kr för en portion flygplansmat, varm mat i och för sig och oerhört välbehövlig då jag inte ätit på typ 8 timmar då möjligheten äntligen kom att få ynnesten att köpa och äta den. Ni vet hur stora flygplansportionerna är va? – för det priset! Men det är väl så marknaden fungerar –  tillgång och efterfrågan styr prissättningen.

Jag har förstått att hemresan blir värre…. då vi mellanlandar på Island i gryningen så kommer allt att vara stängt där och frukosten ombord finns inte längre *suck*

Jag som älskar den härliga doften av varmt bröd som sprider sig i planet då det börjar bli dags för frukost…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: