Hoppa till innehåll

Hur kommer det sig att jag fortsätter att gilla datorer???

03 september 2011

Nu har jag varit utan dator i ett antal dagar… har faktiskt klarat mig rätt så bra *ler*

Som tur är, för mig, så är jag ett relativt välbekant ansikte/namn på ett liten dataverkstad i min närhet. Det var hos dem jag lämnat in min lite större laptop dagen innan den stora burken dog.

Jag ringde dem från jobbet och bad dem bygga ihop en ny burk åt mig… jag erkände att jag kände mig rätt desperat. Ett dygn senare var den klar – det kallar jag service mind!!! Killarna ställde upp och fixade det sista tillsammans med mig på plats precis vid stängningsdags.

Tack Dataverkstan 🙂

Väl hemma ville jag installera om XP så jag skulle få de partitioner av hårddisken som jag trivs med och som underlättar den dagen jag vill blåsa ur datorn och börja om. Lite som att ha en bokhylla indelad i hyllplan där jag kan tömma ett hyllplan utan att tvingas riva hela bokhyllan.

Detta ville jag, men så ville inte datorn *suck*.

Datorn hävdade att min version av XP var äldre än den version som fanns installerad – en helt korrekt observation i och för sig – och vägrade.
Då jag istället försökte skapa partitioner (delar) på den befintliga hårddisken så vägrade den igen eftersom hårddisken jag ville dela upp innehöll viktig information… sant även det… men vad f-n, någon bakdörr måste det väl finnas in i systemet så att jag kan fixa de partitioner jag vill ha???

Jag föredrar då datorn gör som jag beordrar den och inte tror sig ha rätt att välja själv…

Någon som kan knepet???

Igår kväll så gav jag slutligen upp och la in de program jag använder på den nya burken. Då gjorde jag nästa upptäckt… Min 250 GB hårddisk, som jag gjorde extern nu i databytet, där jag har alla program och en större mängd bilder ansågs ”främmande” och gick inte att öppna.

Kanske var det den som orsakade mitt datahaveri ??? Ter sig sannolikt just nu. Det jäkliga är att jag inte vill förlora allt jag hade på den… får ta och lämna in den till killarna i dataverkstan på måndag och be dem försöka rädda det som räddas kan.

Visst är det tur att jag sparat varje månad till en framtida semesterresa… de pengarna kom väl till pass nu… resan får allt vänta

Resten av helgen vill jag VILA och inte ägna åt mer datastrul, just nu känner jag mig ovanligt less på datorer, men det går nog snart över. Bara vi återgår till vårt tidigare partnerskap – att jag ger order och burken utför 😉

 

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: