Hoppa till innehåll

Att leva utan armbandsur…

11 augusti 2011
tags:

Jag är av vana tidspessimist, ställer alltid klockorna så att det går några minuter för tidigt = jag ogillar att komma ”för sent”.
Denna min vana har dessutom lett till att jag utvecklat ett osunt beroende av klockan/armbandsuret, som någon slags kontrollsystem. Det har lett till onödig stress i mitt liv. Jag har låtit tiden och klockan styra min tillvaro mer än nuet.

I våras, minns inte längre exakt när, så var det åter dags att byta batteri i armbandsuret. Jag fick det inte fixat omedelbart, utan drog på det, dagarna gick och blev till veckor.


I början tittade jag på min handled av vana, var och varannan minut – typ. Sedan noterade jag lite i taget att livet fungerade även utan att ha en klocka på handleden. Jag höll tider till 99% men blev mindre stressad i situationer då jag ändå inte kunde påverka min fördröjning (trafikstockningar och trasiga tåg)

Stressen minskade i min vardag. Sannolikt noterade även mina patienter detta… för tänk hur oviktig och stressad man känner sig som patient då vårdgivaren ständigt tittar på klockan (!)

Så småningom fick klockan ett nytt batteri. Den ligger på databordet här hemma och används inte. Den finns där om jag skulle fatta beslutet att jag behöver den igen, men tills dess får den vila.

Jag som fick min första klocka för sisådär 34 år sedan och aldrig för en dag eller natt varit utan den på handleden. Nu har jag inlett en ny tidsperiod i mitt liv, en tid där nuet är viktigare än sekunder, minuter och timmar.

Här och nu i varje stund – detta är att leva!

2 kommentarer leave one →
  1. 16 augusti 2011 12:10

    Har inte använt klocka sedan en förvirrad och argsint patient fick tag på handleden, med klocka. Stort blåmärke och smärta!
    Känns konstigt de gånger jag försökt ha klocka efter det som hände för många år sen. Man har ju klockor överallt, livet går att leva utan en på armen.

    • 17 augusti 2011 20:43

      Jo, livet går att leva utan klocka på armen – den styrde mitt liv… nu vill JAG styra mitt liv 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: