Hoppa till innehåll

Bjud på sommaren – bild 8 – en nordisk lotusblomma

05 augusti 2011

Det är knappast någon som har missat att jag älskar blåklockor…

Under lång tid hade jag en blåklocka i min header, i mitten på juli bytte jag till en bild på ett mer passande smultron. (Varför jag kallar bloggen smultronets är en längre, och faktiskt ganska ointressant historia, så den hoppar jag över.)

Att jag älskar blåklockor har två bakgrunder:

  • För närmare 15 år sedan, då jag under en period hade förmånen att få gå i en terapiform som kallas symboldrama, så var just blåklockan en av de första och mest intensiva visualiseringar jag gjorde. Blåklockan blev jag och jag blev blåklockan – med alla våra gemensamma egenskaper. 
  • Jag har mitt hjärta och min själ i föreningslivet i en kvinnojour med detta dubbeltydiga namn.

Att sedan M* vid ett tillfälle nämnde att blåklockan är nordens lotusblomma gör känslan för denna vackra och sköra skapelse än större

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: