Hoppa till innehåll

Anders Behring Brevik med röda pupiller på löpsedlarna *suck*

02 augusti 2011

Ibland tar jag riktigt illa vid mig.
Då jag fick kännedom om morden på Utøya – precis som alla andra.

Jag känner djupt med alla drabbade, de anhöriga till dödade och de anhöriga till traumatiserade överlevande. Det finns fler indirekt inblandade jag hyser stor medkänsla med, men det ämnet väljer jag att ta en annan dag.

MEN

Jag tar även oerhört illa vid mig då media på löpsedlarna målat mördarens ögon röda. Det är inte OK. Det är inte första gången de gör så och jag upprördes även vid tidigare tillfällen.

Alla vet vi att det numera går att ”trolla bort” ögon som reflekterats röda av kamerablixten, de flesta av oss vet dessutom hur man gör och att det är oerhört enkelt.

Att media nu med uppsåt väljer att istället färglägga mördarens ögon röda på de i övrigt svart/vita löpsedlarna går utöver… passerar gränser för det mesta…

Jo, det var omänskligt och vidriga de brott denne unge man begick – knappast någon av oss kan väl tro att han var vid sina sinnens fulla bruk då han begick dem (?!)

MEN – han är och förblir mänsklig, även denne Anders Behring Brevik. Han är någons son, någons bror, kanske någons far eller blivande far.
Han var en nyfödd bebis en gång, en tultande ettåring, en envis treåring, en nervös liten kille på väg mot första skoldagen. Han har älskat och han har älskats av många på sin väg genom livet – precis som alla andra människor på denna jord.

Någonstans och någon gång gick det snett i honom, vem vet när? vem vet varför? och oavsett vetskap så är det ett faktum:

Han begick djävulska brott mot sina medmänniskor – ändå är inte en djävul med röda ögon!

Massmedias försök att sälja lösnummer och tjäna pengar på detta genom att måla upp en bild av en ”icke människa” är oerhört osmakligt!

Ja, jag tar illa vid mig även då de som borde veta bättre inte tar sitt ansvar.


No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: