Hoppa till innehåll

Efter semestern panik – vart är jobbnycklar o tjänsteleg????

19 juli 2011

Ni kan inte ana hur jag for omkring här i går morse…. eller det kanske ni kan om ni gjort något liknande…

Tanken att plocka fram ”jobbörsen” passerade hjärnan utan att få fäste redan någon gång under söndagen. I går morse då jag började bli klar att ge mig av mot jobbet så kom den tillbaka.

Jag tittade där den ska o brukar ligga – i röran bland allt annat viktig (?):

Men där låg den inte!!!

Annat än i min inre visualiserade bild av att jag lagt den där o sett den där… typ för bara en kort tid sedan… o det har den säkert, många gånger, då det är där jag brukar lägga den.

Mitt minne fungerar ofta i bilder o ibland kan bilderna ligga längre tillbaka än jag anar, vilket innebär att många andra efterföljande bilder av andra bra platser där jag lagt saker kommit emellan men gått upp i rök… Förstår ni hur jag menar???

Jag sprang alltså runt i lägenheten o letade på alla mina ”säkra” ställen, där jag brukar kunna förvara viktiga saker. Dessutom bakom möbler, under möbler, mellan möbler o s v. Ångesten slog till o jag började nyttja gummiklubban mot mig själv….hur hopplös jag är på att förlägga saker numera.

O ingen har jag att skylla på längre! Ungdomarna har flyttat hemifrån *suck* ni kan ana hur det kunde låta då jag undrade vart de lagt eller flyttat på eller lånat eller tagit… Vill helst inte minnas, aningen skämmigt…

Jag måste dessvärre erkänna att jag ringde o väckte min unge son för att fråga om han tagit tillbaka börsen (då jag ”lånat” den från honom utan att fråga)
Ringde även min kollega som bor i en norrort för att kolla att jag hade någon vikarie på plats med tillgång till nycklar… kollegans första semesterdag… inte bra…

Väl på jobbet tog det mig närmare 75 minuter att få ett tillfälligt fungerande tjänsteleg.

Hemma igen tog letande vid framåt kvällen o se vilket fynd jag gjorde efter ett par timmar då jag för femte gången letade igenom alla mina jackor i hallen (just regnjackan hoppade jag över de tidigare letningarna för den har jag ju inte använt på såååå länge):


Sannolikt har jag inte använt den sedan jag jobbade senast…

Så då var det dags för min hittelön – min belöning:

Den var jag väl värd!!!

O eftersom jag ännu inte lyckats hitta vågen (25 x 25 cm o ett par kilo tung) som jag tappade bort/la på något bra ställe i våras så behöver jag ju inte bekymra mig över min vikt *asg*

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: