Hoppa till innehåll

En äkta – original – Pixbo säng

26 juni 2011

Ni som varit här tidigare denna månad vet att jag sysslat en del med inredning – på mina egna premisser – den senaste månaden.  Jag skrev bland annat om Pixbo sängen jag fick tag på via blocket.

En kvinna vid namn Monica kommenterade inlägget:

Denna soffa är genial! Var i nästan samma sits som du – barnen hade flyttat ut i gäststugan på landet och ett gästrum i stora huset skulle inredas. Grannarna hade satt upp en lapp om en pixbosoffa för 100 kr och när jag såg den blev jag nästan religiös – under deras överdragstyg fanns det röd/rosa originaltyget, designat av Marjatta Metsovaara, kvar!!! Jag fick trots mycket tjat på föräldrarna aldrig någon pixbosoffa till flickrummet, men nu står min vackra rosa soffa på plats och jag älskar den!

o jag bad henne skicka en bild på sitt underverk vilket hon var snäll o gjorde – Tack Monica!

Monica hade alltså betydligt mer kunskap om Pixbo än vad jag har – o hade även önskat sig en som ung flicka. Jag måste erkänna att hennes soffa är betydligt mer ”retro” o moderiktig i original utförande o med original klädsel än min moderniserade pixbosäng.

Här hittar du en google länk till textildesignern som skapat tyget. Jag måste erkänna att hon nog var före min tid, jag känner inte igen stilen alls. Men visst är de häftiga o sannolikt ”rätt” i tiden just nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

One Comment leave one →
  1. Iréne permalink
    07 januari 2014 20:08

    Jag har en original Pixbosäng fast i grönt ,lite använd. Har den som gästsäng, med lite gäster som sover i den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: