Hoppa till innehåll

Hostan sabbade min semesterstart tupplur

23 juni 2011

I eftermiddag gick jag på semester – mitt i midsommartrafiken…. det stod still på E4:an norrut ända till Märsta. Dubbelt så lång tid att ta mig hem, tur att jag lyssnar på en ljudbok – om den är bra eller inte har jag inte kunnat bestämma mig för ännu – som tidsfördriv.

Min plan för kvällen var att hänga upp hängmattan på balkongen o ligga där o njuta av sommarkvällen, slumrandes o känna in SEMESTER.
Att det regnar är helt OK, men det är kallt också… o jag iddes inte leta upp en sovsäck att krypa in i där i hängmattan så den får vänta till en annan dag.

Alternativ nummer två blev då synligt för mig: en tupplur på obestämd tid på sängen!

Jag la mig, kröp ihop under en mjuk filt o förväntade mig att den där stilla känslan av mjuk o varm frid skulle infinna sig.

Hostattack

Ny hostattack

Flera hostattacker på rad – så där skällande så man tror man ska spy till slut…

O jag som ville få njuta av första semesterkvällen, slumra under en filt utan att behöva tänka på morgondagen o dygnsrytmen. Jag gav upp, la in en maskin tvätt o satte mig här för att gnälla.

Jag tycker att hostan varit bättre det senaste dygnet, fick till och med sova ett par timmar i sträck inatt (kanske var jag så utmattad efter flera hostande nätter att jag inte minns nattens hostattacker?) Har inte hostas så mycket på jobbet heller under dagen…

Min semester brukar – o så vill jag ha det – bestå av vila, vila o mer vila. Om jag nu inte ens ska kunna vila i min egen säng… oj vilka negativa tankar som ramlar över mig…

Hur var det nu?

En dag i taget?

Just det…

men när semestern väl börjat så har jag en tendens att uppleva att den strax kommer att ta slut *ler* o sen är det ju ett helt år till nästa gång….
Fast det är ju inte sant i år för mig – jag har ju en vecka i september o planerar 3 i vårvintern.

Läs även andra bloggares åsikter om <a href=”http://bloggar.se/om/att+vara+sjuk&#8221; rel=”tag”>att vara sjuk</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/gn%E4ll&#8221; rel=”tag”>gnäll</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/hosta&#8221; rel=”tag”>hosta</a>, <a href=”http://bloggar.se/om/semester&#8221; rel=”tag”>semester</a>

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: