Hoppa till innehåll

Att blogga – här o nu

21 juni 2011

Nu då jag var sjuk så hade jag inte kraft att blogga….

Det fick mig att reflektera lite sen då jag piggade på mig – jag bloggar kanske lite väl mycket (?) Lite väl ofta (?) o ibland mer ”för att” än för att jag egentligen har något jag vill uttrycka (?)

Svårt det här. Jag älskar ju att uttrycka mig i skrift. Sådant jag älskar att göra ska vara ”jag vill”, aldrig ”måsten eller borden” – det är viktigt för mig o i mitt liv att skilja på dessa ting.

Jag inser att jag gärna skulle blogga ”seriöst” o typ följa med i debatter om sådant som intresserar mig – utifrån min synvinkel. Men jag har inte en chans att hinna med o inte kraft att lägga all den tiden. Stormen som plötslig anlände i kommentars form då jag spontant, utan att tänka på konsekvenserna skrev inlägget om Prostituerade som brottsoffer fick mig att inse att det skulle jag varken hinna eller orka med. Ämnet är viktigt för mig, men priset i tid vid datorn var inte OK, nästa gång får jag nöja mig med att kommentera vad någon annan skriver *ler*

Samtidigt så väcks mina tankar, o blir till blogginlägg, vad jag än gör i vardagen, vad jag än ser/hör/läser o vad jag än upplever – oftast formulerar jag det i skrift att reflektera över eller garva åt.

Men hur mycket tid är jag egentligen beredd att satsa vid datorn? Jag som vill vara Här o Nu… Ska jag övergå till att blogga i realtid igen kanske – alltid bara här o nu, det som känns o upplevs för stunden, det jag grubblar på o reflekterar över?
WordPress är ju bra på så sätt att man kan förprogrammera inlägg att dyka ut på webben ”som om” de vore dagsfärska…. För de flesta har sannolikt fattat att jag inte tar låååång frukost varje morgon o hinner lägga ut ett inlägg innan jag åker till jobbet (?)

Bloggar jag fortfarande för min egen skull? om saker som är viktiga för mig?
Bloggar jag för att det är så roligt att se besökssiffrorna stiga? Är det någon slags bekräftelsebehov jag fyller med bloggandet?

Om jag skulle ägna mindre tid vid datorn skulle jag då ägna mer tid till att läsa intressanta böcker? Umgås med vänner? Utöva qi gong? Promenera i naturen? Njuta av livet på andra sätt…?

Eller är det så att jag bara skulle övergå till något annat? Byta hobby liksom?
Att jag är aningen ”enstörig” av mig vet jag ju sedan tidigare, att jag lätt ”snöar in” på olika projekt i olika perioder likaså….o oftast sådant som är datarelaterat o tar tiiiiid…
Då jag dessutom älskar att få vara mig själv helt o fullt, i flertalet av mina olika uttryck, vilket jag oftast kan vara här – så fyller bloggen onekligen en stor funktion i mitt liv.

Det tåls att fundera på detta igen o igen… så är inläggen lite sporadiska nu en tid så vet ni vad jag gör – jag grubblar över detta 😉

En dag i taget, det viktigaste först…. o det viktigaste är ju att leva här o nu – kanske inte ”klistrad” vid tangentbordet…

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: