Hoppa till innehåll

Att vara sjuk är rena tortyren… o tankar om häktesrestriktioner

18 juni 2011

Här är det *GNÄLL VARNING*

Nu har det pågått mer än en vecka. Jag har haft ont i halsen, både till höger o vänster, baki o frami -o ont i örontrumpeter åt bägge sidor.
Hostat mig halvt fördärvad så att halsen ömmar ännu mer o kämpat för att sova sittandes utan att det tycks göra någon skillnad (stackars mina grannar… jag bara väntar på att de ska knacka i sovrumsväggen o be mig sova i ett annat rum)
Bägge ögonen har geggat igen, varat, kliat o svidit.
Dessutom har jag varit helt utan röst sedan i tisdags – o det vet ni som känner mig är rena tortyren!!!

Att inte kunna prata med någon enda människa – en upplevelse av att vara helt isolerad, helt utanför – utan att ha valt det själv.

Det får mig att reflektera över kritiken som riktats, gång på gång, mot svenska häkten o att de som sitter där alltför ofta o alltför slentrianmässigt beläggs med restriktioner under långa perioder (månader). Det är alltid en åklagare som fattar beslut om restriktioner o att häktespersonalen har ”bara” att utföra order  – men att det är mycket påfrestande för individen o många far oerhört illa. Att utan att vara dömd (ännu) för brott vara isolerad på en 2 x 3 meters yta 23 timmar per dygn o erbjudas vandra tyst i en asfalterad tårtbit, utan kontakt med någon annan, 1 timme per dygn.
(Jo, jag vet vad jag pratar om, trots att jag aldrig varit inlåst själv)

Jag uppfattar detta som rena tortyren… jag kan röra mig fritt så mycket jag orkar, o febern tillåter, i min lägenhet o utanför den. Jag kan äta, dricka, duscha o gå på toa när jag vill – öppna fönstret, ta en kort promenad till kvartersbutiken (då lappsjuke paniken närmar sig) o köpa mer halstabletter, använda internet, läsa vilka böcker o tidningar jag vill, titta på film o tv, ha kontakt med vänner o anhöriga via mejl, sms o Facebook.

Ibland behöver jag ge mig själv lite perspektiv då jag flödar över av gnäll… jag tycker så förbannat synd om mig själv o känner mig så ensam då jag är sjuk o dessutom utan röst *ler*.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: