Hoppa till innehåll

Generationskomik: -Har du tappat bort din mamma???

10 juni 2011

Då min mor o hennes gubbe var på besök nyligen flög det en lite groda ur min mors mun. En ”groda” i nutida sammanhang – men sannolikt en helt naturlig tanke o fråga på den tid då hon själv hade småbarn på 70-talet, o än mer då hon själv växte upp under hemmafru-eran på 50-talet.

På vägen in på köpcentrumet möter vi en liten flicka ca 2½ år gammal. Tösen kommer raskt promenerande rakt emot oss mot de automatiska dörrarna ut till parkeringen. Min mor o jag är lite lika, vi säger vad vi tänker – utan att tänka oss för typ:

Min mor: – Har du tappat bort din mamma?

Hon vänder sig direkt till den lilla flickan som tittar nyfiket mot tanten som pratar med henne.

Jag skannar, sannolikt precis som min mor nyss gjort, av närområdet. Jag ser en ung man snett bakom, ca 2 meter ifrån, tösen. Min mor såg inte honom, hon skannade helt naturligt av närområdet letandes efter en mamma…

Mannen, pappan, tittade intresserat på min mor o jag ler stort mot honom medans jag vänder mig till min mor:

Jag:- Mamma, flickan har inte tappat bort sin mamma, hon har sin pappa med sig….

I ärlighetens namn ska jag erkänna att även jag kan komma på mig själv med att det kommer liknande grodor ur mig. Oavsett min feministiska ståndpunkt så är det inlärda kulturella tankesättet ibland otroligt starkt…

Läs även andra bloggares åsikter om

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: