Hoppa till innehåll

Inredning – snyggt eller praktiskt, vilket är bäst?

09 juni 2011

Jag har nu inrett gästrummet, min utflyttade sons f d tonårsrum – nästan enbart vitamålade 50- o 60-tals möbler. Ett rum jag själv skulle trivas förträffligt i gissar jag, vilket min vuxna dotter mycket riktigt påpekade då vi låg på pixbosängen o vilade oss efter taveluppsättningen.

Ännu är inte gardinerna på plats, de gillas förstås inte heller av ungdomarna *suck* – men av mig *ler stort*. Den dagen då allt är färdigt lovar jag att fota spektaklet o visa 🙂

Min dotter gillar panelgardiner, moderna tyger o färger. Jag älskar varma färger, tyger som gör mig glad o varm i själen. Inte sällan hittar jag gardintyg på loppis o syr om, ibland t o m påslakan i underbara färgskalor som får bli gardiner med hjälp av saxen, symaskinen, lite stärkelse o ett strykjärn.

—————————————————————————————————————————————————————–

Sedan jag i vintras flyttade ut min extra frys från garderoben ut i köket så har min vuxna dotter klagat över att det är för trångt i köket. Märk väl – hon bor INTE hemma – jag har till största delen bott själv hela denna tid o inte alls störts av trängsel vid matbordet med fem sittplaster….
Hur som, nu då jag röjer o städar o slänger så blev plötsligt hyllorna tomma som stod där i köket o trängdes. Ni vet såna där grova spånskivor typ, som är byggda som rutor 4 o 4 som säljs på IKEA o Jysk. Jag släpade bort den vingliga, billiga o ”moderna” möbeln o skapade istället denna lösning:

MMS:ade bilden till dottern för kommentar.

Dottern:- Vill du veta om jag tycker det är snyggt eller praktiskt?

Jag:- Vad menar du?

Dottern: – Det var snyggar med den vita möbeln…

Hmmm, inget medhåll där alltså…

Dividerade ämnet o berättade om dotterns kommentar för min mor som fick samma bild. Hon svarade att hon o jag har åtminstone en likhet – vi är mer praktiska än estetiska. Jag funderar vidare men tror faktiskt jag gillar detta nya alternativ bättre, inte ”snyggt”, inte ”hippt” men jag gillar den handmålade kistan med motiv från El Salvador (Dibujo de la Palma) – o jag fyllde den med barnbarnets leksaker som nu inte behöver stå framme o samla damm.

—————————————————————————————————————————————————————–

Ett par kvällar senare, då sonen o dottern umgåtts utan mig ett par timmar kom sonen hem o berättade om deras gemensamma garv åt mig.

Yngel de lux: – Mamma, om Simon o Thomas (inredningsproffs på TV) skulle inreda hela din lägenhet så skulle du ändå ändra på allt – du är bara ”mot” liksom…

Jag har min egen smak. Så är det bara. Både då det gäller kläder, gardiner o heminredning. Jag är mer praktisk än estetisk liksom. Ser inte färger o former på samma sätt som moderna ungdomar, ser inte vad som är ”modernt” o vad som är ”ute” – dessutom bryr det mig inte överhuvudtaget om det är något JAG gillar. Vad TV´s inredningsproffs gillar skiter jag fullständigt i – även om jag faktiskt sett, o uppskattat, just dessa två härliga mäns program.

Mina ungdomar tycker att min stil är… hmmm, undra vad de tycker egentligen…. de säger aldrig något rakt ut… o det kanske är bäst så…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: