Hoppa till innehåll

Ett ålderdomens äventyr i drömbilen

26 maj 2011

Denna lilla sportbil har min styvfar ägt i säkert 20 år nu. Till en början stod den i hans extra garage o samlade damm, sen påbörjade han projekt långsam o ständig reparation, renovering o förbättring… Tur att gubben växte upp i en bilverkstad o kan skapa själv det som inte finns att få tag på – körduglig har bilen varit i ett par år nu.

De senaste åren har de, min mor o han, haft en majtradition att åka på långresa med bilen. Hälsa på släkt vänner o bekanta runt om i Sverige, typ. Vad jag vet så är det enda gången på året som de använder den, övrig tid så står den i garaget o finslipas som tidsfördriv.

I år hade gubben lite svårt att ta sig i o ur den låga sportbilen, men det skulle han aldrig erkänna gissar jag. Sannolikt skulle även jag få anstränga mig o då är jag ändå mer än 30 år yngre…
Bilen går inte fort, inte ekonomiskt o miljövänligt – men den är läcker o många vänder sig om o tittar efter dem.

I år hade de fått för sig att de skulle sova en natt sittandes i bilen, i Göteborgs hamn… Jag skakade på huvudet men gjorde mitt bästa för att hålla tyst.

Kvällen då de kom till Göteborg var det 9 grader i luften o regnväder – de letade hotell men hittade inget – o tro på f-n de sov i bilen. Ett ålderdomens äventyr i drömbilen 😉 Jag hade förstått det om det var min tonårs son… men dessa två… Tydligen sov de väldigt gott på pensionatet på Skagen påföljande natt *ler*

Läs även andra bloggares åsikter om

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: