Hoppa till innehåll

Vem säljer den billigaste flygbiljetten?

24 maj 2011

Igår kväll satt jag o surfade runt, letade efter den billigaste biljetten för att hälsa på min syster o hennes familj i Minneapolis. Jag sparar en semestervecka till hösten o hoppas att det är lite varmare där än här då 😉

Jag har inte varit så värst bra på att besöka dem genom åren, typ. Hon har bott där i 22 år nu o jag har varit dit fyra gånger… hon har varit ”hem” mer än tio gånger. Men nu är dollarn billig o kronan dyr så denna lösning känns vettig. Syrran slipper flaxa runt i Sverige denna gång o det blir jag som får knöla ihop mig i tio timmar på ett flyg istället…

Jag kikade runt på de vanliga sajterna: Mr Jet, Supersaver, resfeber o s v

Fyllde i uppgifter, jämförde priser, reslängd, vad som ingick i priset. Fipplade hit o dit med datumen för att se vad som blev billigast men ändå vettigt o rimligt för mig.

Slutligen, efter säkert en timmes fippel slog det mig att jag kunde gå in på Iceland Air´s egen sajt. Kanske beror det på att de stackars islänningarna ännu en gång drabbats av ett askmoln just dessa dagar o dumpat priserna (?)…. men där hittade jag det helt klart bästa alternativet.

Inte lätt detta med alla internetsajter med flygbiljetter, allt finstilt o alla detaljer. Nyligen då jag åter drömde kring en resa till Kuba (som kanske kan bli av 2012) så gjorde jag en liknande upptäckt, att det var de stora flygbolagen som hade de bästa o billigaste alternativen – inte resesajterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: