Hoppa till innehåll

Att vända uppmärksamheten till idag

21 maj 2011

Se inte bakåt och sörj inte över det förflutna; det är borta.

Det är inte alltid så lätt att inse att det enda som räknas är den dag som ligger framför oss.
Att dagdrömma om festen i förra veckan eller bli upprörd över ett gräl med en god vän igår, har vi ingen glädje av idag. När vi dröjer oss kvar i det förflutna, uppfattar vi inte vad som sägs eller vad som händer runt omkring oss.
Varje ögonblick av dagen är betydelsefullt o hjälper oss att utvecklas o förstå livet bättre. Alla har vi lärt oss att vara uppmärksamma i skolan eller när andra talar till oss. Men vi ska också vara uppmärksamma på fåglarna, himlen, ja till o med på gräset. Och vi kan lära oss väldigt mycket genom att lyssna uppmärksamt på de samtal som förs i vår närvaro o på rösten inom oss, som hjälper oss att skilja på rätt o fel.
Det räcker mer än väl att vara uppmärksam på det som sker idag.

Ur Din är dagen 4 april

Är jag beredd att vara uppmärksam på det som finns runtomkring mig just nu?

Inte är det väl så att jag alltid sörjer över det förflutna…. oftare grämer jag mig, irriteras, harmas – önskar att det varit annorlunda. Önskar ogjort en del jag gjort o en del som gjorts mig, typ.

Än oftare har jag dock oroat mig över framtiden 😉

Hypotetiska skeenden har spelats upp i min tankevärld, hypotetiska möten o samtal i en oerhörd variationsrikedom. Det är rätt intressant att reflektera över detta nu, då det inte längre tar så stor del av min dagliga kraft.

Jag är alltmer Här o Nu. När tankar som ”om”, ”då”, ”sen” m fl drar igång kan jag oftast stoppa processen o le kärleksfullt åt mig själv. Föra mig själv tillbaka till Här o Nu.

En dag i taget, det viktigaste först…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: