Hoppa till innehåll

En handled protesterar – tangentbordsfippel…

11 maj 2011

Jag har sagt det tidigare o jag erkänner det igen, jag är en datanörd… inte lagd åt spel o film men åt skrivandet o foto/filmredigering.

Nu då jag skriver mycket mer på jobbet, än jag gjorde på tidigare arbetsplats, så har jag noterat att min högra handled inte riktigt är överens med mig längre. På jobbet har jag bett om, o fått, ett tangentbord specialanpassat för sekreterare för att bespara mig allt musklickande o flyttande av den högra armen. Dessutom har jag lagt ett handelsstöd av gel nedanför att vila på. Jag provar mig fram o lite i taget börjar jag hitta något som verkar fungera bättre.

Parallellt jobbar jag med min handled, då jag känner en ilning i ett muskelfäste så letar jag upp punkten ilningen kommer ifrån o masserar den en stund. Så kommer en ny ilning från en annan punkt o jag masserar den o s v. Nu har jag lokaliserat fyra olika punkter som tycks vara berörda – irriterade muskelfästen eller nervpassager – o tänker ta hand om dem då de ”ropar” på min uppmärksamhet.

Hemma har jag skaffat mig ett nytt tangentbord, att köpa ett likadant som det jag har på jobbet är ekonomiskt omöjligt. Jag får istället se till att öva mig på kortkommandon i största möjligaste mån, allt som kan göras från tangentbordet utan att flytta handen är sannolikt bra.
Har du tips på bra sajter med lite färdighetsträning på det området så tar jag tacksamt emot 🙂

Intressant utformning, o jag som alltid fuskat en aning med fingersättningen på tangentbordet, plötsligt kan jag inte sno åt mig bokstaven B med det högra pekfingret…  det lär ta sin lilla tid att lära om.
Tangentbordsjoggingen har blivit långsam promenad, typ. Men jag tänker att det kommer att göra gott på längre sikt… en dag i taget… God ergonomi lär väl ändå räknas till ”det viktigaste först” ?

Nu gäller det bara att öva, öva o öva…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
 1. Max Waltman permalink
  11 maj 2011 08:45

  Hej,

  för din kännedom har vårt svar till justitieutskottets betänkande JuU22 publicerats idag på Göteborgs-Postens debattsida: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.622968-stark-prostituerade-personers-mojlighet-att-krava-skadestand?sortOrder=descending Tänkte att du kanske skulle vara intresserad. Du får gärna blogga lite om det förslaget.

  Vänliga hälsningar
  Max Waltman m fl.

  • 11 maj 2011 20:40

   Hej Max,

   Tack för tipset! Jag har skummat igenom ert svar lite hastigt o planerar att återkomma till det här i bloggen så fort jag hinner… tiden har en tendens att inte räcka till just nu.

   Tack för att ni står kvar o står emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: