Hoppa till innehåll

Teknisk morsa sjabblar med avancerad teknik & fattar 0

01 maj 2011

Min vuxna dotter har skaffat trådlöst internet hemma i sin pyttelilla andrahandsetta, hon hade ledsnat på alla kablar genom det enda rummet.

Jag var med på Kjell & Company då hon köpte en D-Link trådlös router. Den skulle vara så lätt att installera sa säljaren…

Jag mindes hur det var då jag kämpade med min förra D-Link o nämnde något om att drivrutinen oftast behöver uppdateras omedelbart för att routern ska fungera optimalt. Detta hade säljaren aldrig hört talas om – sa han…

Jag har inte varit hemma hos dottern sedan hon fixade detta, eller hmmm, det kanske jag har men jag har inte fipplat med datorn o jag har inte frågat henne hur det fungerar. Häromdagen då jag satt i hennes soffa för att blogga lite, medans hon städade, visade det sig att det INTE fungerar särskilt bra. För att använda trådlöst så måste hon av o till, rätt ofta, dra ur strömmen ur routern o starta om den – jäkligt irriterande förstås.

O det var just så det var för mig en gång då min jävlades… Alltså visste jag vad som behövde göras o påbörjade mitt lilla projekt med att jaga en ny version av drivrutin på D-Links hemsida.

Då jag väntade på att filen laddades hem o packades upp så passade jag även på att damma av hennes laptop, skärmen o tangentbordet.

Så vad det då dags att logga in på routern, det jäklades lite men funkade till slut o jag uppdaterade drivrutinen.
Datorn startades om o det var dags att testa nätet.

Det fungerade INTE – oavsett hur jag felsökte, flyttade kablar, startade om datorn o routern. Allt såg OK ut men datordelen av nätanslutningen var DÖD.

Jag började känna mig desperat efter en halvtimme…hade jag sjabblat bort alltihop, jag som är så obstinat o tror att jag kan fixa teknikgrejer. Jag bad dottern att ordna allt som det varit i ursprungsläget.

Då kommer hon plötsligt på det:

En liten jäkla lampa ovanför tangentbordet som inte lyser – det finns inte ens en synlig knapp att trycka på! Som en osynlig touchscreen, typ. Men då den lyser är det trådlösa nätverkskortet i datorn aktivt o allt fungerar!

* STOR  SUCK *

Drivrutinen på den nyköpta D-Links routern var från 2008….. det säger nog en del om att detta hör till. Tänk om säljarna kunde informera att kunder om detta istället för att påstå att de aldrig hört talas om det.

Hmmm, kanske en grej att testa på MediaMarkt i framtiden, jag har ju gett stor eloge till de ärliga säljarna där tidigare, undrar om de vet o kan detta (?) om de informerar kunden (?)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. Bosse permalink
  01 maj 2011 11:36

  Datorer är underbara maskiner men som kan driva en till vansinne ibland 😉

  Den knappen är en kklassiker att glömma bort och att den är i fel läge och så vill sig inget, hoppas att både mor och dotter har aktiverat krypteringen på det trådlösa också och inte kör med öppen dörr eller det förinställda skräpalternativet som routerna har, bara det högsta säkerhetsläget duger på dessa!!

  Inser att D-Link ännu inte lärt sig och jag gjort rätt i att sluta använda deras prylar då de sällan (läs aldrig) funkar som de ska!

  • 01 maj 2011 14:30

   Mmm, så sant 😉

   Krypteringen är/blir dotterns ansvar, misstänker att hon använt det förinställda… men hon kan överraska ibland *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: