Hoppa till innehåll

Fobier som ställer till det, vår – sommar – höst

30 april 2011
tags: ,

Jag älskar våren, solen, värmen – de knoppande blommorna o träden. Dessvärre kommer småkrypen fram dessa säsonger (eller om/då jag har råd att ta mig utomlands till värmen)

Jag uppskattar INTE småkryp generellt men mer specifikt o fobiskt handlar det främst om getingar, bin o mygg.


Redan som barn sprang jag lång väg då getingar, bin eller större flugor (kan visa sig vara en geting…) svärmade i närheten. De vuxna försökte få mig att sitta still, ungefär som min dotter numera försöker detsamma då vi umgås o det dyker upp flygande kryp.
Min pappa var likadan, typ, men dessutom fobiskt rädd för ormar vilket jag aldrig varit. Det hävdas i familjen att jag ”lärt” av honom… men då borde jag väl vara rädd för ormar också (?)

Jag får panik o springer, viftar, slår….

Myggfobin har blivit värre genom åren, den hade jag nog inte egentligen som barn då bara accepterade jag faktum. Numera vägrar jag gå ut då myggen svärmar, undviker skogar o andra myggtillhåll o då det inte går klär jag mig garanterat ostickbart även om svetten flödar inunder regnstället.
Visst får jag mig ett antal myggbett ändå, men jag gör vad jag kan för att undvika dem o då de väl kliar tar jag till stark kortisonsalva för att ta bort klådan. Jag vägrar stå ut!

Myror som vaknar i slänten – fotat med min HTC en lunchrast

Myror är ingen riktig fobi, men jag avskyr att de klättrar på mig. Alla kryp som håller sig på marken är välkomna, på behörigt avstånd – inte på  mig.

En granne sa nyligen leende o på fullt allvar då jag beklagade mig att jag inte ville ligga på gräsmattan på grund av alla myror o småkryp: – Men de bär ju inte bort en precis….

Han fattade visst ingenting *suck* nog vet jag att de inte kan bära bort mig eller ens skada mig allvarligt, det är ju inte rationellt detta att ha en fobi – det bara ÄR liksom. Inte ens getingar o bin kan skada mig, eller bromsar, eller myggor eller…. men det spelar ingen roll.

Jag som älskar naturen, att sitta i stillhet o uppleva närvaron av träd o djur – aningen stört detta med mina fobier…

Ändå, njae jag är inte ens sugen på att gå KBT för att få bort dessa fobier – lite skavanker o konstigheter måste jag allt få ha. En sak i taget o det viktigaste först, typ o dessa fobier är ändå en liten bisak i livet….


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. Bosse permalink
  02 maj 2011 23:18

  Låter som Du har en tuff tid framför Dig vännen!

  Men idag var det garanterat myggfritt ute kan jag lova men det kommer väl en sommar i år med gissar och hoppas jag, även om det blir bekymmer för Dig med de fobierna.

  • 06 maj 2011 21:46

   Hej,

   Njae, så farligt är det inte… fobierna tar inte över mitt liv alldeles men de kan förklara mina plötsliga språngmarscher o varför jag ibland väljer att vistas inomhus *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: