Hoppa till innehåll

Hur 17 gör man ekologiska gelehjärtan???

21 april 2011

För bara ett par veckor sedan hade jag inte en aning att det fanns sådant…. ekologiskt godis (?)

Men då dottern fyllde 22 år för ett par veckor sedan så köpte vi förstås så mycket ekologiska ingredienser vi kunde uppbåda till både mat o tårta. Eftersom dottern själv är oerhört noga med vegetariskt, ekologiskt, etiskt o en massa annat ”-iskt”

Jag undrade…. ekologiska gelégodisar???? Nytt i min värld.

Jag googlade förstås o hamnade hos Sjölunda gård – Ekogrossisten där de skrev följande om gelégodisarna vi köpt till tårtan:

Innehåller: 200 gram ekologiska geléhjärtan, som får sin goda smak från hallon och sin fina färg från fläderbär. (I stället för färgämnet E120 = karmin = malda löss!)

Ingredienser: Ekologisk majssirap, ekologiskt oraffinerat rörsocker, ekologiskt gelatin, citronsyra, naturlig hallonarom, fruktjuicekoncentrat från ekologiska hallon, äppelpektin, ekologiska fläderbär – och mycket kärlek förstås.

Särskilt bra: Den fina presentasken har en ”till-från-tag” på locket och är en godhjärtad liten present till någon man tycker om!

Ja, inte är jag säker på att jag direkt uppmärksammade någon stor skillnad i smaken den kvällen men visst är det fint att nu även godis kan köpas etiskt o ekologiskt:

Smaker och färger kommer från riktiga frukter, växter och bär. I ekogodis finns inte ett spår av konstgjorda färg- eller smakämnen. Inga syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Inga konstigheter.

Dessvärre innehåller de sannolikt socker…. o är det något jag är beroende av så är det just den produkten – lite oavsett hur den är förpackad faktiskt – men helst i chokladform….

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: