Hoppa till innehåll

Deklarations noja – att öppna kuvertet o se hur illa det är ställt….

19 april 2011

Häromdagen kom det, kuvertet med domen. Domen från skatteverket för förra året.

Bilden ”lånad” hos emmatherezia.blogg.se

Jag blir alltid lika nervös, får nästan ångest då jag ser det. Öppnar det o letar, letar, letar… minns inte från år till år vart jag hittar domen. Hur mycket restskatt döms jag till i år?

Jag ska inte säga exakt – men beloppet var tvåsiffrigt i år igen *suck*

Nu vet jag ju att domen inte är permanent, att den justeras då jag lägger till mina avdrag… ändå är det samma känsla varje år.

Det var värre förr, då jag levde på marginalen under studietid o småbarnsår, då jag var arbetslös i perioder o jobbade intensivt andra perioder av året (då andra ville vara lediga) då fanns det inget att justera bara ständiga avbetalningsplaner för restskatt (och återbetalningsskyldigt bostadsbidrag) som gjorde att den redan obefintliga ekonomiska marginalen gick än mer på minus.

Nu vet jag att bara jag ägnar några timmar till att gå igenom mina papper, göra beräkningar o uppskattningar så minskar restskatten drastiskt – ibland har den till och med gått över på plus sidan i återbäring (!)

Blir detta årets påsknöje tro??? Att deklarera o tröstäta påskgodis…

Bilden ”lånad” hos godisdirekt.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 19 april 2011 20:54

    Jag fick tillbaka och är oerhört tacksam för det. inte mycket men tillbaka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: