Hoppa till innehåll

Koltrasten badade i vattenpölen

12 april 2011
tags:

I förra veckan då jag promenerade ner mot stan en kväll efter jobbet hörde jag koltrastar sjunga i trädtopparna. Jag njöt, som alltid, log i hela min själ.

Så kom jag till en lite mer avskild gång/cykelväg, utanför ett dagis, en bit ifrån trafikleden.  Där fanns en vattenpöl på kanske 1 x 1 meter o i vattenpölen badade en koltrast, ungefär som på detta klipp:

Den doppade huvudet ner i pölen, lyfte huvudet o skakade vattnet bakåt längs vingarna som den ruskade med. Detta upprepades gång på gång i ett par minuter medans jag leende iakttog den, sen flög den in i sitt buskage igen.

Jag berättade för min mor i telefon efteråt, hon som kan så mycket om fågelläten, om vad jag sett. Hon hade aldrig sett detta, en badande koltrast. Lite stolt blev jag 🙂

Jag har sett min älsklingsfågel bada, o jag fick stå där o le med den – med hela universum.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer leave one →
 1. Bosse permalink
  12 april 2011 14:51

  Det är fina fåglar och en av mina favoriter även om jag får erkänna att Havsörn smäller högre att få se på nära håll 😉

  Hade i många år ett enkom fågelbad utställt på tomten men inte en enda fågel använde det förmodligen stod det på fel ställe, så när det vara borta efter en vinter ute = sönderfruset så skippade jag tanken.

  Däremot har jag regntunnor och baljor under stuprören för att samla vatten till blommor och rabbatter, och en av de baljorna har fåglarna lagt rabarber på, det är tidvis kö till badbaljan och alla möjliga sorter, kol/björktrast, blåmesar, bofiknar och talgoxar alla vill de bada och de är så himla söta när de gör det och sedan sitter i solen och torkar sig 😉

  Försöker passa på med kameran när de är igång i badet eller vid matbordet och ibland lyckas det men de är så skygga de små liven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: