Hoppa till innehåll

Tonårsmygga provar främmande mat

07 april 2011

Myggan äter helst Sushi, Lasagne, tunna krispiga pannkakor eller köttfärssås med spagetti – typ – o en del annat också förstås 😉

Det är inte lätt att byta matkultur, varje familj har sina egna vanor o sina egna rätter av självklart mat – även inom landet/stan/bostadsområdet/trapphuset. I vår lilla familj är vi än mer udda – diverse latinamerikanska vardagsrätter en självklarhet.

En eftermiddag då Myggan kom till oss var hon glupande hungrig o jag hade inte lagat någon mat med henne i tankarna… det serverades salvadoranska bönor med ris, hemmagjorda tortillas o creme fraich:


Stackars Myggan kikade på min tallrik o rynkade på näsan – men hon var ju så hungrig…. Jag erbjöd henne ett smakprov från min mat, bara på en gaffel. Hon tvekade… sen smakade hon….


…o jag fick servera den unga kvinnan en helt egen portion 🙂  O ni kan se att hon åt ordentligt – hon överraskade mig stort den unga kvinnan!

Det är inte ofta någon svensk uppskattar denna maträtt bara sådär, första gången, det gjorde inte ens jag en gång i tiden då för typ 23 år sedan då jag åt den för första gången….

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: