Hoppa till innehåll

Barnkalas ångest – o en bra lösning

03 april 2011

I fredags fyllde en kollegas son 4 år, hon skulle ha barnkalas i helgen OCH släktkalas – hon tyckte det var helt OK.

Jag såg tvivlande på henne, menade hon verkligen vad hon sa (?) Det verkade faktiskt så…

Jag minns barnkalasen som årets pina av min egen otillräcklighet. Att få till kalas som gjorde både mina egna o de inbjudna barnen nöjda….så många måsten, borden, viljor, önskningar… o sen ljudnivån o konflikterna…

De värsta var tjejkalasen under lågstadiet då intrigerna florerade o inget hjälpte. Killkalasen var högljuddare o vildare men ändå mer lätthanterliga. Att jag varit singelmorsa o alltsomoftast själv kämpat med dessa kalas kan ha bidragit till min barnkalas ångest.

Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att det är svårt att arrangera barnkalas. Då jag var barn skötte min mor alltid kalasen åt en grannfamilj – där mamman hade en kalas ångest liknande min egen. Min mors handlag med barn o auktoritet som lågstadielärare passade då på 70 talet… då hon någon gång försökte hjälpa till vid mina barns kalas var hon dock lika handfallen som jag. Barn på 90-talet var inte om barn på 70-talet.

Jag ska erkänna att jag är tacksam att mina barn är stora o att jag inte längre behöver arrangera barnkalas…. fast nu skulle jag nog kunna tänka mig att hjälpa till med barnbarnets kalas  i framtiden 🙂 Undrar hur barn på 2010-talet kommer att fungera… men jag fick en underbar idé att stjäla hos Hejja Abbe.

De hade en lösning på kalasproblemet – en lösning som var smart, enkel o praktisk!
Tack för den 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: