Hoppa till innehåll

Inbrottssäker brandvarnare

01 april 2011

Jag har alltid varit noga med brandsäkerhet o aningen nervös för risken att det ska kunna börja brinna vilket i perioder kan vara ett återkommande katastrofscenario i mina mardrömmar. Sannolikt en följd av att det pratades om brandrisk hela min barndom igenom pga en brand familjen var med om i ett höghus i Huddinge innan jag ens var född. Min mamma blev förstås skärrad då hon var ensam hemma med syrran, som var bebis, o min pappa blev skärrad då han kom hem under branden men inte fick gå in i huset där han trodde att hans unga fru o dotter befann sig.

Alltså är jag noga med att ha fungerande brandvarnare.

Som vi alla vet tar batterierna slut i dessa o de har då en ovana att först blippa lite försiktigt varannan minut o om man inte uppmärksammar dem o byter batteri då så blir blippandet alltmer högljutt…

Jag hade varit i Stockholm en hel dag o kom hem sent på kvällen, rejält trött. La mig o sov men sov oroligt, vaknade av o till hela natten av olkar anledning… vid fyra tiden på morgonen vaknade jag av ett högljutt blippande o insåg att det var från brandvarnaren:


Jag släpade fram en pall o fick ner den från innertaket. Sen bände jag o vred o försökte få upp fanskapet för att ta ur batteriet o få tyst på den – vilket var stört omöjligt!
Jag var TRÖTT o gav upp, virade in den i en handduk o la den i tvättmaskinen för att kunna få sova utan det högljudda störande blippandet som inte gick att stänga av.

Ett par dagar senare kom Yngel de lux hem o han fick uppgiften att försöka ta sig in i brandvarnaren för att byta batteri. Vi bände o vred med gemensamma krafter…. tills han kom på att peta bort det gula klistermärket som satt på den o hittade skruvhelvetet som höll ihop den.

Hur fan kan man tejpa en infolapp ovanpå skruven o göra brandvarnaren inbrotts säker ????


Nu är brandvarnaren äntligen oskadliggjord… *suck*

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer leave one →
 1. Charlotte permalink
  27 juli 2011 22:23

  Tack, nu är äntligen batteriet bytt. Googlade på bild och hittade beskrivningen!

 2. Robert C permalink
  06 september 2015 19:50

  Tack för hjälpen! Jag fick nästan ett rejält utbrott om du inte skulle ha visat! Fan ta personen bakom idén att sätta skiten där!!!

 3. Simon permalink
  12 februari 2018 16:53

  Tackar för bilden!

 4. Julie permalink
  22 maj 2018 11:25

  Du räddade min dag!

 5. Ida permalink
  17 september 2019 05:56

  Enormt gammalt inlägg Smultronet men ville bara säga tack.. Det stod på brandvarnarens sida ”vrid och dra” men det fungerade inte.. Googlade men hittade bara info om nyare brandvarnare tills jag hittade detta inlägget 😂 Tack! Jag kände över lappen och kände skruven, när skruven var ute kunde jag ”vrida och dra” så nu har min också blivit tyst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: