Hoppa till innehåll

Bajsmejl på jobbet – en ny variant på ”din morsa jobbar inte här”

31 mars 2011

Nu har jag varit på min nya arbetsplats i ungefär 1½ månad, den sociala stämningen är överlag god kollegor emellan, trots olika professioner o inriktningar. Ansvaret för att hålla snyggt i köket ligger fördelat på var o en varsin vecka i rullande schema – denna vecka är mitt ansvar o jag kan erkänna att mina insatser hittills varit minimala.

Nyligen en lunch hade en kollega officiell genomgång av innehållet i kylskåpet. Vems är den här? o den här? o s v
Varor flyttades till hyllor uppmärkta med ägande medarbetares namn – ordning o reda!

Det har varit någon enstaka officiell muntlig uppmaning typ:

  • Ta rätt på dina matrester om du sköljer av tallriken i slasken!
  • Fyll på toapapper då det tar slut!

Men i det stora hela inga tärande bittra kommentarer om vem som ska sätta på kaffe, plocka i eller ur diskmaskinen o sånt – inte ens någon lapp över diskhon om att ‘din morsa inte jobbar här’ (som är standard på många ställen)

Igår så kom det ett mejl – en helt ny variant jag faktiskt aldrig tidigare stött på inom yrkeslivet:

Jag har fått önskemål från en kollega i XXXX om att mejla ut en påminnelse till alla de gånger man använder toaletten till ”stora” eller ”lilla” A, ”nummer 2”, ”lägga en kabel” (eller vad ni nu helst vill kalla bajsa) att man städar efter sig så att näste man/kvinna som kommer till toaletten slipper obehaget med att börja med att städa efter den som varit där innan. Det är äckligt!

Jag tror det säger en del om min nya arbetsplats…. *ler*… att jag inte längre jobbar som sjuksköterska på en enhet där vardagen består i att torka folk i ändan, byta blöjor, torka spyor o piss. Men inte bara det, det är något annat också i denna arbetsplatskultur. Andra saker är självklara i det sociala samspelet, för mig nya saker.

Jag observerar intresserat o nyfiket detta nya – lite i taget lär jag mig antagligen nya normer o värderingar 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: