Hoppa till innehåll

Ett råttbo under motorhuven…

15 mars 2011

Fredagseftermiddagar har jag tider bokade hos min coach inne i stan, efter jobbet. Planen är att fortsätta träffa henne ungefär varannan vecka framöver, trots att jag börjat nytt jobb o detta bekostas av min förra arbetsgivare. Hon är en härlig o klok kvinna som jag kommit att uppskatta mycket o som gett mig många nya tankar o visat mig på samband jag inte tidigare sett i mig själv o i mitt liv.

Strax efter lunch, förra gången vi skulle ses, såg jag att hon ringt o messat till min mobil o bett att få tidigarelägga vår träff, så jag ringde upp.

Hon: – Alltså det är så att jag har en gammal bil som jag älskar o den har låtit konstigt på sistone. Så jag tog den till verkstaden o då de kollade under motorhuven så såg de att en råtta gnagt sönder saker där. De behöll den för akutåtgärder o jag måste hinna hämta den innan de stänger i eftermiddag.

Jag: – *asg* använder inte du din bil??

Hon: – Jo, nej, inte så ofta. Jag åker tunnelbana mest så den står oftast parkerad, det är bara då jag skjutsar dottern till någon träning någon gång ibland som jag kör den.

Jag: – O en råtta alltså? Inte en mus? Jag vet ju att folk, speciellt kvinnor, har lite svårt att skilja på råttor o möss… jag har haft bäggedera som husdjur o tycker att skillnaden är rätt stor…

Hon: – Nej det var faktiskt en råtta, nästan två decimeter lång.

Jag:  -*fniss* o den har byggt bo i din motor???

Hon: – Jo, den har gnagt sönder en hel del också, men sen hade den byggt ett bo av isoleringen.

Vi kom fram till att avboka denna tid helt så hon i lugn o ro kunde ta hämta sin bil o jag kunde göra kväll tidigare. Resten av dagen gick jag med ett flin på läpparna 😉

Stackars kvinna, hon driver nu en liten söt brevväxling med sin bostadsrättsförening, där hon haft bilen parkerad inomhus – i tro om att det var råttfritt….

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: