Hoppa till innehåll

Hon tog min brevångest på allvar, söta lilla mor

14 mars 2011

I månadsskiftet januari / februari var jag på besök hos min mor o styvfar i Härnösand, vi hade ett antal bra dagar tillsammans. Välbehövliga för min själ – äntligen kunde vi mötas lite trots våra rädslor.

Någon vecka senare fick jag så ett brev av min mor:


På kuvertet hade hon nu skrivit vad brevet innehöll – för att bespara mig min ångest. Ångestglimten svepte förbi förstås, av gammal vana, då jag såg hennes handstil men sekunden efter noterade jag att det var uppmärkt med sitt innehåll o jag kunde slappna av.

Det fick mig att le – för första gången i mitt liv kunde jag ta emot ett brev från min mor med ett stort leende. Hon tog in det jag sa henne då under promenaden i Härnösand. Även om hon inte kommenterade det där o då, även om hon inte berördes, för mig synligt, på sin kalla yta så landade det jag sa i hennes inre jordmån.

Jag känner tacksamhet – o kärlek – hon vill mig väl kvinnan som är min mor, hon gör så gott hon kan utifrån sina egna förutsättningar.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: