Hoppa till innehåll

Spikmattan håller kroppen levande idag

06 mars 2011

Det känns värre idag…. kanske för att jag nu sovit halvsittandes ännu en natt… Min kropp uppskattar inte att ligga stilla i sängen även dagtid, men jag orkar inget annat just nu… jag får ont, lite överallt, typ.

Huvudet känns igensvullet, utan att jag är särskilt täppt i näsan, men ansiktsbenen o käkarna protesterar högljutt. Korsryggen vantrivs med liggandet, vänster höft o ben krampar vilt, vänster fot vill röra på sig…

Min kropp lever liksom sitt eget liv då jag ber den ligga still o vila för att jag inte orkar annat…

Jag tycks ha hostat sönder (?) halsen, det river o brinner som eld vid varje hostattack. Jag mår illa o väntar mig att endera hostattacken så kommer jag nog att spy av kraften i den…
Rösten har gått upp i rök – så det är en himla tur att jag är ensam hemma o att jag inte längre är småbarnsförälder 😉

Det är alltså, även idag, jäkligt synd om mig!!!

Vad kan jag då göra åt allt detta? Hmm, jo min spikmatta har fått flytta runt i sängen hos mig.

Jag har lindat den runt huvudet, lagt ansiktet på den först vänster o sen höger sida för att få muskulaturen i ansikte o skallben att slappna av. Jag har pressat in den i nacken o runt axlarna. Lagt den under ryggen, lagt vänster höft o lår på den. O , jo det känns lite bättre en stund o sen får jag börja om med nästa varv – jag har åtminstone sysselsättning för att håll liggvärken borta *ler*

För nu är det så att jag lovat mig själv att inte trycka i mig Alvedon o Ipren för att ”må bättre” o orka vara uppe, lovat mig själv att lyssna på o lyda min kropps behov av vila o återhämtning tills jag är OK.
Snacka om att det ger mig en del  ångest…. det kan innebära att jag inte kan åka o jobba imorgon… intressant nog pratade vi om detta i fredags morse på mitt nya jobb – självklart var det jag som tog upp temat o undrade hur de nya kollegorna gjorde. Hur de visste när de var sjuka o när de var tillräckligt pigga för att jobba, men det återkommer jag till i ett annat inlägg.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: