Hoppa till innehåll

Hur kan man misslyckas med en garderobsblomma?

01 mars 2011

Jag fascineras av att både min moster o min vuxna dotter lyckats, så gott som, döda sina garderobsblommor. Vad jag förstår är detta en av de mest lättskötta krukväxter som finns att få tag på, de kan stå i mörker o utan vatten utan att fara illa….därav namnet – typ 🙂

Min dotter fick växten av mig då hon flyttade in i sin lägenhet så den har ändå överlevt i 1½ år men i januari verkade lidandet snart vara över:

Min dotter ville slänga denna växt då hon redan dödförklarat den. Jag räddade den hem till mig, klippte bort allt gulnat o gav den lite vatten.

Jag förundras att min egen garderobsblomma – som bor i ett mörkt badrum o som jag oftast helt glömmer att vattna då jag emellanåt kommer på att vattna de andra krukväxterna (något jag bara gör då jag upptäcker att de gröna bladen hänger trötta och/eller gula) – knoppas:


Sju nya skott är på väg upp ur krukan!!! O jag som inte ens planterade om mina växter förra våren, vilket brukligt är… Men jag gläds åt de spirande växterna, något som lever o utvecklas runtomkring mig 😉

Det är ett par veckor sedan jag tog dessa bilder inför ett inlägg om växten. Garderobsblomman jag räddade från min vuxna dotters köksfönster har förvandlats. Dottern är aningen irriterad *ler* bara genom att flytta in i mitt mörka badrum o få lite vatten, inga andra livsuppehållande åtgärder alls:

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer leave one →
 1. Gunnel permalink
  14 juni 2011 18:24

  Jag är en mogen kvinna, både mamma o mormor och jag har precis nu lyckats med att döda två garderobsblommor, så gott som samtidigt. Jag har varit snål med att vattna eftersom jag trott att den klarar sig bra med lite vatten , det blev kanske för lite. Den såg ut som din dotters, men nu är den kastad.
  Vad menar man egentligen med att den är lättskött???? Mormor

  • 14 juni 2011 19:17

   *ler* mmm det börjar jag också undra….

   Min garderobsblomma i badrummet som var mitt goda exempel på hur ”lättskött” den var (bild nr 2 i inlägget) som fick så många nya skott om slog ut i mild grönska… håller nu på att bli brun o tappa sina blad *suck* så snart ser den väl ut som dotterns…. Dotterns däremot har inte dött ännu, den står på jobbet o får nästintill ingen skötsel alls…

   Kanske är det så att de ”ska” dö av emellanåt? eller att de bara trivs om man totalt glömmer att man har dem?
   Någon som vet bättre?

   Jag får allt ta tillbaka detta med ”lättskött” men då jag skrev inlägget trodde jag det 😉

 2. 31 augusti 2011 23:43

  Jag köpte en sån idag! Jag hoppades på att den skulle vara lättskött 😛 Får se hur länge den överlever då 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: