Hoppa till innehåll

Tamarillo – trädtomat – juice

27 februari 2011

Då jag kom till Colombia som utbytesstudent som 16 åring blev jag serverad denna dryck till middagen – de kallade frukten ”Tomate de arbol” (Trädtomat). Jag gillade inte drycken vilket sannolikt syntes på min frågande min… en tänstepojke sändes ut för att köpa CocaCola till mig.
Med tiden lärde jag mig att uppskatta denna juice o många andra fruktjuicer som inte fanns/finns i Sverige.

Ibland har butikerna extrapris på denna frukt som i Sverige går under namnet Tamarillo – 2 frukter för 25 kr, typ, inte billigt men någon gång per år unnar jag mig lyxen att köpa o njuta av den.

Av mina misstag har jag lärt mig att då man gör juice av den så ska endast det inre fruktköttet gröpas ur, då det yttre närmast skalet är för beskt. Dessa två frukters innanmäte tillsammans med ca 5 dl vatten o lite socker i en mixer ger den lite tjocka juicen, vill man så går det förstås att späda med ytterligare någon deciliter vatten o få den tunnare o lite svagare.


Här
finns en sida med lite mer info om frukten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: