Hoppa till innehåll

Semlor… att hetsäta eller att glufsa i sig… det är frågan…

25 februari 2011
tags:

Jag har egentligen ingen större koll på när det är semmeldags men har redan hunnit äta semlor vid ett par tillfällen.

Första gången var det min vuxna dotter som kom hem till mig o bjöd på semlor:


Jag är egentligen inte så förtjust i mandelmassan utan min favoritdel är locket med florsocker som jag lyfter av o drar upp grädde med o sedan äter som en smörgås – typ. Resten äter jag upp med sked lite i taget o är egentligen inte så förtjust i… men konstigt nog går det i ändå 😉

Denna kväll var jag dock rätt sockersugen… Dessa semlor hade enorma gräddmängder o eftersom min dotter är gräddoman vräkte jag över en del på hennes tallrik.

Hur det gick till vet jag inte riktigt men plötsligt var mitt fat tomt o dottern hade ännu inte hunnit börja äta på sin semla:


Någon vecka senare köpte jag semlor till mig o Myggan då jag tog en promenad med barnbarnet. Vi åt dem som fika medans barnbarnet fick sig lite middag ur barnmatsburk. Då hände det omvända – jag hann inte ens peta på min semla innan Myggan hade slukat sin…

Ärligt talat så var det inte hetsätning från någon av oss… vi var bara oerhört glupska på semlor vid olika tillfällen 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 25 februari 2011 21:06

    Jag vill ha min semla i varm mjölk och jag älskar mandelmassan. Semla är för övrigt min favorit när det gäller kaffebröd. I år den ” riktiga semeldagen” den 8 mars, alltså samma dag som internationella kvinnodagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: