Hoppa till innehåll

Andra dagen med tågstrul av två möjliga – men med bra knorr

18 februari 2011

Igår morse gick jag hemifrån 06.45 o kom hem 20.45 – 14 timmar….. Jag hittade denna bild hos min kusin Sanna o ”lånade” den då den beskriver känslan då jag äntligen satte mig vid datorn med min kopp kvällste för att kolla mejlen o skriva av mig lite.

Tog en underbart skön promenad till upptåget som avgick bara lite försenatmen som var rent ut sagt knökfullt med pendlare. Jag hade ynnesten att lyckas hitta en trappavsats mellan alla ben där jag la en metro o satt o lutade mig mot en metallstolpe, slumrade faktiskt lite…. Eftersom vi var lite sena missade jag den anslutande pendeln... men fick ännu en skön vinterpromenad på söder i Stockholm.

Vid lunchtid anlände jag slutligen till min nya arbetsplats o kom därifrån, som planerat, strax före 19. Hann med en pendel mot Märsta o kände tacksamhet då växeln som var trasig denna kväll låg i Märsta o inte söder om Väsby – jag skulle komma fram till mitt upptåg i tid 😉
Det gjorde jag… men upptåget var förts försenat o sedan inställt… *suck* vi fick invänta nästa tur istället.

Andra dagen med strul av två möjliga o jag känner misströstan… konstigt va (?)

MEN på Väsby station såg jag så en kvinna jag kände igen men inte sätt på flera år. Jag tittade o tittade, hon såg mest undrande ut.
Jag gick fram o frågade ”ursäkta, men viss känner jag igen dig?” Det blev ett gott återseende o vi pratade hela vägen till Uppsala.

DESSUTOM kändes det gott på den nya arbetsplatsen. Även där fick jag ett igenkännande, en ung kollega som jag iakttog o till slut frågade varifrån han kom… o jodå, han var son till en väninna jag umgicks med en del under 90-talet.
Tempot kändes lagom, arbetskamraterna lagom, stämningen lagom *ler*. Detta att komma till en ny arbetsplats där ingen förväntar sig att jag kan något på förhand är nytt för mig. Jag ska tillåta mig själv att vara just Nyanställd o låta var sak ha sin tid.
Påminn mig gärna om jag verkar tappa den inställningen o drar igång mina inre krav på prestation o perfektion.

TRÖTT var förnamnet denna kväll o planen för fredagen att ta ett ännu tidigare upptåg för att kanske (?) lyckas få en sittplats på ett säte o kanske (?) komma i tid till den nya arbetsplatsen – den som lever får se.

Kanske kommer jag till och med hem till Uppsala igen utan tågstrul (?)

Jag är inte mycket för statistik men i detta tågåkandet kommer jag allt att ha lite statistikförande på hur ofta det fungerar respektive inte fungerar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: