Hoppa till innehåll

Gårdagens Upptåg/Pendeltåg – ett dåligt omen för mitt pendlande (?) eller en möjlighet till fritt flöde

17 februari 2011

Idag torsdag börjar jag mitt nya jobb o mitt pendlande till norra Stockholm. Igår, onsdag, köpte jag UL/SL´s kombinerade månadskort o försökte mig på att åka upptåg/pendeltåg till Stockholm, som ett litet test liksom….
Min tanke var ursprungligen att bilpendla men plötsligt gick den utlovade gratis parkeringsplatsen som självklart hängde ihop med jobbet upp i rök o då beslöt jag testa tågvarianten tills jag har lyckats leta en eventuell parkeringsplats.

På stationen var det skyltat SOM OM tåget skulle gå från spår 3… men det gick från spår 8…. så jag missade det *suck* Tog nästa istället som faktiskt gick från spår 3 en halvtimme senare 🙂

Allt gick så bra o jag slumrade gott med hörlurarna på plats i fridfull musik som fyllde mitt inre.

I Väsby fick vi information att vi av misstag kopplats in på fel spår i inte kunde gå av där, att vi skulle köras till Rotebro istället o sedan åter till Väsby. Sedan hade den stackaren som råkat koppla oss fel blivit stressad o gav klartecken åt andra tåg att passera så vi blev stående strax före Rotebro.

Då vi äntligen skulle få byta till ett spår som möjliggjorde ”landstigning” tyckte lokföraren att växeln såg konstig ut – han stängde av tåget o gick ut i snön (!) för att kontrollera. Den var trasig !!!
Det var nytt för mig att lokförarna ska ut i snön längs rälsen för att kontrollera växlar, intressant….

Vi fick passera även Rotebro station för att kunna byta spår vid nästa växel, då småsprang lokföraren fram o tillbaka i tåget o körde lite hit o lite dit, typ, oerhört stressad av faktumet att vi spärrade vägen för Arlanada express som måste fram.

Slutligen kom vi av på Rotebro station o började vänta på Pendeltåget…. som inte kom…. ingen information…. inget på skärmarna *suck* Sannolikt ledde det första misstaget med fel spår för oss till följdkonsekvenser en god stund. Resan tog denna testdag 2½ timme.

Jag övade mig på att ta det lugnt, lyssnade på bra musik, övade Taij qi steg o andning där på perrongen. Vilade o läste på tåget, log o småpratade med andra stackars stressande maktlösa själar, tackade tågvärdinnan för dagens bloggtema.
Kanske är detta A o O i detta pendlande, att precis som då man sitter i bilkö bara acceptera faktum o sin maktlöshet o göra det bästa av situationen i lugn o ro, slappna av, le, meditera, njuta av livet här o nu. Lite som det vid övade på under retreaten i Frankrike i höstas, att göra/vara i qi gong i vardagen, i hjärtat närvarande varje stund o låta qi flöda fritt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: