Hoppa till innehåll

Att snatta på IKEA….

13 februari 2011
tags: ,

Härom veckan åkte Myggan, barnbarnet o jag till IKEA en eftermiddag. Jag skulle köpa ett innertäcke till barnbarnets säng o min vuxna dotter la en beställning på lite ljus.

Myggan o jag gick omkring o småpratade o jag fyndade (?) rätt mycket grejer som verkligen inte var planerade… kreditkort är livsfarliga *suck* medans barnbarnet sov middag i vagnen. Då hon vaknade skyndade vi till restaurangen – lilltösen fick medhavd lunch som vi värmde – Myggan o jag frossade i bakverk 😉


Då jag betalat i kassan o vi kom ut o skulle klä på lilltösen fyndade Myggan denna lilla mjukiskatt i vagnen hos tösen.

Myggan: – Meh, farmor, du har snattat!!! *asg*

Jag:- *suck* men du, jag ids inte gå tillbaka o betala den nu… Du kommer att reta mig för detta i all framtid va?

Myggan: – Klart jag kommer att retas!

Vi åkte hem o senare på kvällen radade jag upp ett antal av mina fynd o tog denna bild:


Syns det att jag vill öva lilltösen på att ha en positiv inställning o relation till gnagare? Jag vill förstås att hon ska ärva min familjs kärlek till dessa små djur som jag vet att så många andra har så svårt för 🙂
Nu har hon tre mjukismöss o tre mjukisråttor – råttorna gillar hon bäst då deras svansar är goda att tugga på då tandköttet kliar… Den ljusgråa råttan har hon haft längst o hon är van att hälsa på den o att jag sjunger ”Var bor du lilla råtta” (YouTube länk) för henne.

Då jag skjutsat hem Myggan o lilltösen till sig åkte jag ytterligare en sväng till IKEA o betalade för den lilla vita katten – 9 kronor:

Nästa gång Myggan o barnbarnet kom på besök så berättade jag att jag åkt tillbaka o betalt den för att slippa bli retade för mitt misstags snatteri i framtiden.

Myggan: – Som om inte det var ett ännu större skäl att reta dig! – Gjorde du verkligen det? Åkte dit o bad att få betala 9 kr? *asg X flera*

Jag:- Ja, jo, hon i reklamationer tyckte allt att jag var lite knäpp o sa att det var väl inte hela världen, typ. Men i mig kändes det rätt o jag vill ju vara en god förebild…. typ….

Så nu är snatteriet åtgärdat o även om det känns pinsamt – både att ha råkat snatta på IKEA o att ha åkt dit för att betala 9 kr – så känns det helt OK nu. Det viktigaste först liksom.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: