Hoppa till innehåll

Ett nytt fast jobb – igen o redan :-)

12 februari 2011

Jag har sökt en del jobb sedan jag blev friköpt från mitt förra, faktiskt även redan tidigare under hösten, varit på en hel del intervjuer också. Vissa jobb har jag velat ha andra har jag faktiskt inte velat ha…. men att gå på intervjuer är alltid lärorikt o nyttigt. Att känna mig för o att öva upp mig i att bli utfrågad o att ställa frågor, reflektera över vad jag vill o vad jag inte vill.

Ett av de första jobben jag sökte var ett som jag kallade jobbet med stor ”J” – dit blev jag inte ens kallad på intervju… så det var väl inte meningen. Det jobb jag nu fått sökte jag i samma veva o var på en första intervju redan före jul, sedan ännu en med högre chefer i början av januari o därefter en del kontroller. Lite spännande faktiskt att få uppleva att en arbetsgivare faktiskt kontrollerar kommande anställda *ler*

Detta är alltså inte jobbet med stort ”J” men det känns bra o jag tänker att det är helt i rätt ordning i mitt liv. En tidigare kollega, från min förra jobb, som sa upp sig redan efter ett år har jobbat på denna arbetsplats under detta år så jag har haft viss insyn både i fördelar o nackdelar.
Detta arbetsområde behöver jag lära mig mer om o inte bara jobba med ”som om” jag kunde – vilket jag gjort de senaste två åren o även en del dessförinnan. Denna arbetsplats har fördelen att den erbjuder en hel del utbildning o fortbildning vilket jag inte fått överhuvudtaget under min tid som statsanställd.

I torsdags var jag så till sthlm o lämnade in de signerade pappren o min anställningsprocess är slutförd (för denna gång). Det nya jobbet påbörjar jag kommande torsdag längs pendeltågslinjen Märsta – Centralen.

Jag har vilat dessa 2½ månader med fallskärm, jag har fått möjlighet att ta hand om mig själv o att umgås aktivt med mitt barnbarn. Jag har njutit av livet här o nu o tagit dagarna som de kommit. Jag har läst böcker o processat, utövat qi gong o tai tji o mediterat – sovit o promenerat. Jag har till och med besökt min mor i norr nu på sluttampen, vilket jag har svårt att hinna o orka då jag jobbar full tid.
Det känns gott att snart vara inne i vardagen igen – men då kommer jag sannolikt fråga mig varför jag inte valde att ha betald extra semester längre tid 😉

Mitt mål på denna nya arbetsplats är att hålla mig på mattan o bara göra basverksamhet, komma i tid o gå hem i tid. Göra de uppgifter som åligger mig o låta bli allt annat, även då det börjar klia i mina invanda fingrar. Som stöd i den processen har jag förmånen att fortsätta hos en coach som min förra statliga arbetsgivare redan betalt för ytterligare 30 timmar. Jag vill inte gå igång i mitt ekorrhjul av arbetsvansinne igen o som vi alla vet är inlärda beteendemönster svåra att ändra utan bollplank o någon som ”ser” även det jag själv vill förneka *ler*.

En dag i taget…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 12 februari 2011 23:28

  Grattis till nya jobbet. Hoppas det blir bra.

  • 12 februari 2011 23:31

   Tack 🙂

   Min högste chef blir en f d kollega till dig som vi pratat om någon gång…. du vet nog vem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: