Hoppa till innehåll

”Myggan” – en ny pseudonym här på bloggen

04 februari 2011
tags:

Mitt barnabarns mamma är förstås en viktigt person i mitt/våra liv o då vi umgås en hel del så förekommer hon förstås i vissa inlägg på denna blogg – vilket hon uppskattar. Häromdagen hade vi (hon, jag o min vuxna dotter) en diskussion om hur jag kan/bör benämna henne i bloggen.

Hon: – Meh, du kan väl skriva mitt namn bara…

Jag: – Nej, det vill jag faktiskt inte av princip, enklast är nog att skriva att du är mitt barnbarns mamma.

Hon: – Nej det låter så opersonligt, inte alls kärleksfullt….

Jag:- Nejhe, svärdotter kan jag inte kalla dig…. ni är ju inte tillsammans längre o inte låter det särskilt kärleksfullt det heller.

Vi dividerade fram o tillbaka, jag o min vuxna dotter lekte tillsammans med barnbarnet i köket o barnbarnets mamma höll till i hallen o gjorde sig klar för att gå ut på dejt.

Lilla Leija 11 månader vann förstås vår uppmärksamhet i köket o hennes mamma försökte få tillbaka den utifrån hallen. Barnbarnet vann tävlingen, hennes mamma gjorde nya försök alltmer uppseendeväckande o högljudda. Dessa två tävlar ofta om uppmärksamhet *ler* o mest tydligt blir det när faster/min vuxna dotter kommer på besök .

Min vuxna dottern sa underfundigt: – Mamma, hör du, det är en mygga som surrar ute i hallen – samtidigt som vi medvetet fortsatte att fokusera på lilltösen o fnissade förtjusta över ”myggans” försök att nå fram till oss.

Pseudonymen var uppfunnen:

Det var inte lätt att hitta en söt / rolig /vacker ”mygg bild” på internet – där fanns mest bara blodsugande monster – vilket ju myggor normalt är för mig, men inte i detta fall. Denna tecknade lyckades jag slutligen hitta o ”stjäla” – fipplade länge i photoshop för att göra den lite mer feminin o inte så retsam, men jag har lagt av mig i kunskap… Den har en retsam o envis charm i alla fall o ”Myggan” är från o med nu ett kärleksfullt smeknamn på den unga kvinna som är mitt barnbarns mamma.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: