Hoppa till innehåll

Hur låter min röst egentligen??

03 februari 2011

Jag videofilmar mitt barnbarn en hel del nu då jag har möjlighet, med min vanliga kamera. Sen ska filmklippen redigeras o läggas ihop till hennes barndomsfilmer lite i taget. Redan nu går det att underhålla lilltösen med att få titta på sig själv på dataskärmen 🙂

Detta att filma barnen är en tradition i vår familj, sprunget ur min pappas kamera o film intresse. Han filmade med V8 o sedan videokamera av olika modeller, från 1968 o ungefär 20 år framåt på mig o syrran o sedan mina ungar då vi sågs. Allt har jag med tiden fört över till datorn o redigerat så att det nu finns på DVD o därmed kan föras över till nästkommande system (Bluray?) o s v.

Barnbarnets mamma kommer förstås också med på film o då den spelas upp får hon höra sin egen röst på ett nytt sätt.

Hon: – Låter min röst verkligen så där???

Jag: – Jo du låter helt som du brukar.

Jag minns att jag hade samma upplevelse då jag såg filmklipp på mig själv som vuxen. Jag kände inte igen min egen röst, tyckte den lät konstig o annorlunda.

Med tiden insåg jag att hur man upplever o hör sin egen röst liksom inne i sitt eget huvud är en sak – hur den låter för andra är en annan. Därmed låter rösten på videoklippen helt normal för de som tittar/lyssnar men för mig som är van att lyssna ”inifrån” mitt eget huvud låter det oerhört konstigt o annorlunda.

Det är även då jag hört mig själv o t ex min mamma på video som jag ibland inte riktigt kunnat skilja på våra röster. Något jag vet att andra sagt i många år, att vi har lika röst, men som jag aldrig uppfattat då min röst i huvudet låtit oerhört olik hennes 😉

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: