Hoppa till innehåll

Feng Shui i tankens värld leder mig till harmoni

28 januari 2011

Om de nya tankarna ska få plats i min tankevärld så behöver jag städa ut de gamla, de som ständigt kritiserar o slår på mig själv – de jag ofta kallar gummiklubban – de automatiska i så många år använda tankarna.

Lite i taget hittar jag nya tankar att städa ut, så tänker jag att det ska vara i resten av mitt liv. Att hitta o se dem är första steget, att acceptera att de påverkar mitt liv negativt är nästa. Att inse att jag är maktlös inför vanans makt o be universums Gud om hjälp att befria mig från dessa. Den universums Gud av vilken även jag är en avbild – o vars kraft o storhet därmed även bor i mig.

Är det detta kineserna kallar Feng Shui? fast i tankens…

Då jag slutade mitt jobb den sista november var tankens värld kaotisk. Efter nästa två års oupphörlig frustration, stress, maktkamp, kränkningar o uppgivenhet visste jag knappt vem jag var längre.
Jag hade inte kraft att påbörja en storstädning med självrannsakan, den hade pågått så länge utan att jag blivit klokare. Det hade gått överstyr. Det var inte längre så att jag ”gjorde” fel emellanåt – jag ”var” fel. Inte som sjuksköterska o inte i mina arbetsuppgifter, utan som person o individ.

Denna gång orkade jag alltså inte ha en vanlig mental storstädning så började jag i andra änden, bakifrån liksom. Jag fyllde på med nya kreativa, upplyftande, kärleksfulla tankar o ord – därmed fick jag tyst på vanetänkandets negativitet. Min unge son hjälpte mig att välja ut o köpa ett par bra hörlurar till min dåliga mP3, sedan dess har den varit nästintill min ständiga följeslagare.

Jag lyssnar på energikick, jag lyssnar på Louise Hay´s ”I can do it”, jag lyssnar på Eckhart Tolle. Då mP3´s ljud flödar i mitt huvud irrar inga tankar iväg till harm, bitterhet o irritation.

Häromdagen sa min vuxna dotter:

– Va harmonisk du är nu mamma.

O hon har rätt. Så här vill jag alltid vara – här o nu.

Jag hittade denna text på iFokus, skriven av Tuva-Lena i gruppen ‘Balsam för själen’:

Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet.
Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bätte bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad.
Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när?
Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar .
Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen.
Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med … och kom ihåg att tid inte väntar på någon .
Så, sluta vänta …

Visst är den underbar?! Detta om att ”sluta vänta” är ett tema som även Eckhart Tolle återkommer till ofta – bara Här o Nu finns 🙂

Här finner du en artikel i aftonbladet från 2005 om inre Feng Shui.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer leave one →
 1. fikadax permalink
  30 januari 2011 10:52

  Hej, jag läste detta inlägg i går kväll och i morse när jag gick en runda med oscar, familjens hund, så dök din berättelse upp igen, dina rader och det som jag kan uppleva som din röst. I bröstet kändes en varm känsla, du bekräftade och berikade oxå mitt liv. Jag såg klart orden; ”därmed fick jag tyst på vanetänkandets negativitet”. Det känns så vackert det du har gjort för dig själv! Jag har nyss fått pröva på att fråga mig själv hur jag mår, hur jag känner och vad jag behöver. Det låter så självklart att kunna göra detta, men inte på djupet, i vart fall inte för egen del. Jag har aldrig tidigare frågat mig själv dessa enkla frågor. Att tjäna andra före sig själv har varit en stark livsregel införlivad med ”modersmjölken”. Jag har oxå farit nyfiken på Feng Suhi, inte gett mig själv tid att söka, nu blev jag påmind!

  Tack för din fina berättelse och tack för din påminnelse 🙂 🙂

  • 01 februari 2011 20:57

   Tack för fin feed back 🙂

   Det är gott då vi kan finnas med varandra i känslan genom cyberrymden. Jag får ett ljust leende i mig o en känsla av möjlighet o öppning då jag läser i er blogg o då jag får dina kommentarer.

   Det är mycket av det där enkla o självklara som vi missar för egen del, alla vi som lärt oss tjäna andra….underbart att du prövar på o ställer dig frågorna! – glöm inte lyssna på svaren o kom ihåg att alla svar o alla känslor är är OK.

   Jag har faktiskt ingen större erfarenhet av Feng Shui själv men min vän Britta (tonårsmorsans mamma) använde begreppet då hon o Fatou röjde o rensade…. vilket inspirerade mig att göra detsamma kring nyår. Sen såg jag parallellen till mycket annat i mitt liv 🙂

   • fikadax permalink
    02 februari 2011 09:38

    Hej, du beskriver så läckert, så att jag hör ”din” röst eller rättare sagt hör en röst. Tack för påminnelsen att alla svar och alla känslor är ok! Det är också något helt nytt för mig, jag får återerövra mig själv som en ”totalrenovering” för att återfå originalet. Nu ger det så otroligt mycket och jag blir gladare och lyckligare för var dag, när jag kommer närmare mig själv och få upptäcka vem jag är. När du skriver cyberrymden, så tänker jag på en avhandling som jag läser korta stycken i. Jag tänker också på den när du skriver om subjektivt och objektivt. Den finns på Blekinge Tekniska Högskola, Conversation and Figuration from the horizontality of the 2.0 Decade, Peter Giger. Den går säkert att hitta som pdf om du är lässugen någon gång. Önskar en bra dag! Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: