Hoppa till innehåll

Är healing bluff – eller fungerar det (?)

26 januari 2011

Som ni vet är jag sjuksköterska skolad i Västerländsk medicin men en nyfiken sådan…
Österländsk medicin o filosofi ligger mig varmt o hjärtat o är det jag i första hand själv använder mig av.
Som legitimerad sjuksköterska får jag dock inte ens nämna alternativa metoder till mina patienter än mindre använda dem. Jag skulle först vara tvungen att begära av Socialstyrelsen att ta ifrån mig min yrkeslegitimation….

Healing då? Självklart får jag inte använda mig av begreppet som sjuksköterska men vad tror jag?  Är det bluff? Fungerar det?

Som ung inom pingströrelsen stötte jag på healing för första gången… obehagliga minnen kryper fram…

Därefter har jag genom åren mött en o annan varm genuin kvinna som bara genom att spontant lägga sina händer på mig fått mig att uppleva lugn o värme… goa minnen.

Under retreaten i Frankrike i oktober deltog en kvinna som är healer. Hon jobbade lite spontant med mig där o då o jag förundrades över vad som hände o vad jag kände. Ändå… jag är aningen skeptiskt lagd o vill gärna ha mer än en känsla av förundran.  Att denna kvinna är varm, go, klok, inkännande o genuin är solklart  – men ni vet det här med att allt ska vara evidensbaserat o bevisbart i Västerländsk medicin….

Jag har plågats av huvudvärk i hela mitt liv o utreddes för detta redan före tio år ålder.
Från jag var drygt 20 år har jag haft migränliknande anfall o gått från den ena starkare migränmedicinen till den andra, ändå har det inte alltid hjälpt. I perioder har jag haft fler migrändagar under en vecka än migränfria vilket har inneburit att jag ätit så mycket migränmedicin att det funnits risk för biverkningar på hjärtat.

Sedan retreaten har jag INTE HAFT ETT ENDA migränanfall. Spänningshuvudvärk har jag känt av vid några enstaka tillfällen (färre än fem totalt) den första gången var denna speciella dag full av känslostormar o helande tårar.
Jag gick där o väntade på nästa anfall, nästa känsla av att nu kommer den, huvudvärken  – men den kom inte… Ändå var jag hela tiden inställd på att nu så, snart så, idag så, imorgon så…

I slutet av november bokade jag så en tid hos denna kvinna o vi tillbringade ett antal timmar ihop.
Under behandlingen pratade vi inte utan hon skrev ner saker o efteråt satte vi oss ner o hon berättade för mig vad min kropp berättat för henne o vad hon gjort. Nu är hon förstås tydlig med att det inte är hon som gör – hon är bara ett redskap o en förmedlare.

Hon berättade specifikt att jag hade en ”förtätning” av energier i höger sida av buken, nedanför naveln. En förtätning av ungefär en potatis storlek.

Jag : – OK, då är det därför jag har ont där. Faktiskt så ska jag på en datortomografi imorgon (dagen efter) för att få det kollat.

Hon:  – Bra, men du behöver inte vara orolig för den. Energierna har skingrats nu o den kommer att försvinna.

Dagen efter var jag så på datortomografi (CT buk). Resultatet fick jag två veckor senare hos min läkare.

Läkaren: – Du har en cysta som mäter 3,9 x 3,8 cm på äggstocken.

Jag: – Mmm, tack….

Man kan ju undra. Hur kunde hon veta / se / känna detta???
Hur kommer det sig att min ständiga följeslagare huvudvärken upphört nästan helt efter mer än 30 år???

Bevis eller inte bevis. Evidensbaserat eller inte. Jag har blivit mer säker på vart jag står, även om min skepticism sannolikt alltid kommer att kvarstå (då det finns icke genuina människor som vi inte bör ge vår tillit).
Jag kommer att återvända till denna kvinna om o då jag har möjlighet, med jämna mellanrum i mitt liv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

One Comment leave one →
  1. 31 mars 2014 11:08

    Hej, hittade och läste ditt inlägg idag och blev nyfiken på healern du nämner. Kan du tipsa mig om hur man får kontakt med henne? Om du ser detta.
    Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: