Hoppa till innehåll

Farmor fick sova i hängmattan med tösen

21 januari 2011

Torsdagen blev en aningen seg dag för mig… stel i kroppen o tung i huvudet…

Jag hade barnbarnet över natt onsdag till torsdag o hon var förkyld… snorig o hostig men ännu inte febrig…

  • Det är svårt att suga på en napp då näsan är full med snor…
  • Det är svårt att behålla nappen i munnen då man hostar…
  • Det är svårt att andas då man ligger ner…

Redan vid 23 tiden gav jag upp försöken att ha henne sovandes i sin resesäng, det fungerade inte trots böckerna jag lagt under huvudändens gavel.

Bilden togs en dag då hon inte var förkyld… utan pigg som en lärka kl 06.30 😉

Jag tänkte att det skulle bli till att gå omkring o bära henne resten av natten o tänkte tillbaka hur det varit på den tiden mina egna var små o sjuka – hur sjutton orkade jag? eller det gjorde jag antagligen inte… men valen är få som småbarnsförälder med sjuka barn.

Så kom jag på hur jag löste sovbekymret då jag i augusti förra året drabbades av halsböld – som jag trodde var öroninflammation – jag sov i hängmattan. Min hängmatta är förstås inte någon vanlig ½ meters bred variant utan den fullstora modellen Currambera som finns på Hamaca.se.

Jag tog på mig morgonrocken, tog med ett tunt täcke o ett par kuddar, barnbarnet o nappen. Hon fick en skvätt välling o sen gungade jag henne till sömns. Hon sov gott fram till vid gryningen, då jag blev kissnödig, men somnade om igen med ny vällingskvätt. Halv sju tyckte hon att det var färdigsovet o dags att börja dagen med lek i farmors kök.
Om jag sov??? Jo, faktiskt – betydligt mer än om jag vandrat o burit omkring på henne.

Tänk om jag känt till detta knep då mina barn var små… så mycket sömnbrist det hade kunnat bespara mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: