Hoppa till innehåll

Det kryper på tonåringens rum igen *suck*

19 januari 2011

Jag har nyligen nämnt att jag gör mitt bästa för att släppa taget om min unge myndige son.

Han är fortfarande skriven hos mig men anser sig ha flyttat hemifrån o dessutom åter slutat skolan (3:e gången gillt?). Jag har insett att han måste lära sig av livets konsekvenser, lite i taget. Det jag inte lyckats lära honom hittills kommer jag heller inte att kunna lära honom framöver.
Hur han ska finansiera sitt projekt o sitt uppehälle återstår att se. I hans värld är det inga problem… vi har lite olika uppfattningar om detta förstås. Men, han är myndig – o anser sig vara vuxen – jag får ta o lita på att han löser sin situation på ett för honom bra sätt.

Hur som. Den sista veckan har jag reagerat över att det krupit silverfisk i hallen… det har det aldrig gjort tidigare…

Silverfisk, nattsmyg, sockergäst, siller, Lepi´sma saccha´rina, art i insektsordningen silverborstsvansar. Den är 10 mm lång, vinglös och klädd med silverskimrande fjäll.
Den har världsvid utbredning och förekommer i hela Sverige; i tempererade områden förekommer den endast inomhus och är aktiv på natten.
Den är allätare men föredrar stärkelsehaltiga produkter och kan ibland göra skada på äldre bokband, papper och stärkta tyger

Visst har jag sett enstaka av dessa i badrummet, vilket jag anser vara normalt i dessa äldre hyreshus, men nu blev jag fundersam. Då jag satte mig inne på sonens säng för att titta igenom lite papper han bett mig kika på så såg jag det – det formligen kryllade (fler än tio i alla fall) av dem på hans ostädade  golv.

För ungefär ett år sedan hände något liknande…vilket äntligen fick den unge, då omyndige, tonårs sonen att agera. Den gången skrev jag inte lika tydligt om varför denna storstädning o kompletta tvättinsats blev av. Jag ville vara ”snäll” o inte lämna ut honom, men det hängde definitivt ihop med skadedjur som förökade sig i mat o fruktrester *äckelkänsla* bland hans disk högar som jag visat upp här gång på gång…

Vad gör en tonårsmamma i ett sådant läge?

Städar förstås. Jag visste att jag skulle få en utskällning av min vuxna dotter (vilket jag mycket riktigt fick) ändå städade jag. Det är min lägenhet. Jag står för hyreskontraktet. Jag vill INTE ha skadedjur som sprider sig i lägenheten.


Jag langade upp eventuellt ”icke skräp” på hans säng, damsög o skurade golvet. Fyndade några försvunna (mina) DVD filmer i röran o bar ut påsarna med sopor han slängt bakom sin dörr:


Jag ringde sonen o berättade. Frågade om det var OK att slänga soporna… han ville att jag skulle kolla igenom så inget viktigt låg bland dem.

Jag: – (inre*asg*) – något viktigt???

Sen uppmanade jag honom att planera in en vistelse hemma på rummet då han åter tvättar alla sina kläder, dammar o städar mm. Kanske är det dags att ordna lite flyttkartonger så han kan packa ner grejerna….

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 19 januari 2011 21:27

  Klorin lär vara ett bra dödsmedel för silverfisk. Det sägs att om man häller lite klorin i slask och sånt slipper man eländet.

  • 20 januari 2011 12:48

   Tack!!! Klorinet kommer att nyttjas som dödsmedel mot silverfiskarna, har aldrig hört om det tidigare.

   Inga tips om hur man gör med tonåringen???? *asg*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: