Hoppa till innehåll

Behöver du en ny underbar frisör? Hos Eve i Märsta blir du nöjd

18 januari 2011

Då jag var ung mamma så klippte jag mig själv hemma i hallen. Sax, rak maskin, två stolar med uppstaplade speglar…. billigt var det åtminstone…

”Kan själv” – som alltid *ler*

Snyggt???

Knappast

Jag var sjuksköterskestudent på den tiden o på praktikplatserna kunde de som glömde mitt namn alltid hänvisa till ”hon med den knepiga frisyren”.

Här visade jag hur jag såg det ut för ungefär ett år sedan då jag varit hos Eve på KlippAnn i Märsta.
Jag har nämnt Eve i bloggen tidigare också, men inte vetat om jag fick berätta om henne offentligt, då skrev jag så här:

Igår kväll var jag till frisören, klippte mig o fick lite härliga slingor igen. Jag har en helt underbar ung frisörska, för övrigt dotter till en underbar väninna, hon fick mig att våga lite mer än vanligt. Goa människan, efter avslutat håruppdrag så hjälpte hon mig att färga både ögonbryn o ögonfransar. Det är något som min dotter i många år tyckt att jag borde göra, men jag tycker det känns genant. Att åbäka mig liksom o göra mig till – jag är ju ändå samma jag. Hon klippte lite i ögonbrynen också. Hon ville noppa dem, men det vågade jag inte, känner mig för fånig….

Jag pratade lite om min dåliga självbild med henne o hon garvade inte åt mig, ömkade inte utan goade fram mig till att våga lite mer än vanligt. Hon visade till o med hur man använder en sån där konstig ögonfransböjare. Tänk dig det *ler* Vacker ung frisörska i 25 års åldern visar en snart 40 årig morsa hur man böjer ögonfransar o sätter lite rosch på kinderna.
Sånt har jag förstås aldrig lärt mig, o alltid känt mig som en tillgjord fjortis de få gånger jag försökt sminka mig.

Jag trivs att komma till Eve, stämningen i salongen är härligt familjär o avslappnad.
Då man sitter o väntar med färg i håret slipper man sitta kvar i de hårda obekväma stolarna – de har mjuka sköna soffor där jag brukar sitta o läsa i lugn o ro. Varje kund får vara sig själv o får det som denne vill.
Jag minns att jag en gång överraskades av att en kvinna som fått färg i håret satte sig i bilen o körde hem istället för att göra klart allt i salongen. Hon ville ha det så, tyckte att hon kunde spola ur färgen hemma sen istället. Hur många frisörer skulle tillåta det? Jag förundrades o kände att här blir även jag accepterad, jag som gärna själv blåser håret torrt efter avslutad klippning emellanåt. ”Kan själv” ränderna går liksom aldrig ur 😉

Nyligen var en yngre väninna till Eve o slingade o klippte sig o blev väldigt nöjd. Så när min vuxna dotter klagade över sitt hår o att hon var tvungen att vänta flera veckor på en tid här i Uppsala föreslog jag att hon skulle ringa Eve.

Min dotter är av hävd oerhört skeptiskt till frisörer. Hennes hår är ovanligt tjockt o svårfärgat o frisörerna tror henne inte varpå det inte är ofta hon blivit nöjd med resultatet. En klippning planerad till en timme har kunnat ta det tredubbla o dessutom kostat skjortan. Konstigt egentligen att det är kunden som får betala om frisören inte lyssnar på kundens information om hårkvalitet….

Så här såg dottern ut på väg in hos Eve:


Sen var hon där i tre timmar. Som ni ser var håret rätt slitet o i stort behov av klippning… men dottern ville absolut inte ha kortare hår, typ. Min spontana o icke professionella bedömning var att minst en decimeter behövde kapas – men Eve lyssnar på sin kund o gör det bästa av de direktiv hon får. En nöjd kund går alltid först 😉


Så här lockigt tror jag inte jag sett min dotter hår sedan hon var liten tös. Jag som alltid drömt om lockigt hår älskar förstås dessa vackra lockar medans dottern ofta plattar ut dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 18 januari 2011 22:24

    Gud vilken häftig frisyr på dig, den från 1994. Så imponerad att du kunde fixa den på egen hand. Dessutom är den supermodern sett med dagens mått. Riktigt snyggt.

    • 19 januari 2011 08:41

      Jo häftig var den allt…. jag syntes liksom… Men snygg???? Eller hur 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: