Hoppa till innehåll

Mitt nyår – då jag gav upp, lagade mat i timmar… o kastade…

03 januari 2011

För något år sedan fick jag ärva en frys efter grannar som flyttade från vår trappuppgång, jag valde att placera den i den stora klädkammaren….

Vid ett tillfälle har frysdörren stått öppen (okänd gärningsman – men ynglet var det INTE….) o frysen värmdes upp. Dottern hjälpte mig att ta rätt på alla råvaror, vi lagade mat i timmar så att den sedan kunde frysas in igen.

Häromdagen då jag gick in i klädskåpet för att hämta bröd stod den förb….de frysdörren öppen igen. P g a platsbrist hade jag placerat barnbarnets babysitter (som hon inte längre använder) ovanpå frysen… ena benet hade nu glidit ner o öppnat dörren på glänt *suck*. Frysvarorna var kylskåpskalla men väl tinade:

Det var bara att ställa mig o laga mat – i tiiiimmmmaaaar:


Då väl matlagningsprojektet var avklarat så fattade jag ett avgörande beslut.
Nu hade det hänt två gånger detta o oavsett vem/vad som orsakar det så finns det ingen vettig anledning att vara påstridig. Att ha en frys placerad i en klädkammare där man inte kan uppmärksamma en dörr på glänt var inte ett vidare smart drag.

Jag drog en elledning o flyttade om lite i köket, lyfte av några dörrar o släpade frysen ut ur klädkammaren. Jag är en envis kvinna o ”kan själv” – så nu står den gamla frysen i köket o brummar istället:


Det har varit ett tidskrävande projekt men fick mig att gå igång ordentligt….

Redan innan hade jag småplockat lite hemma, sorterat bort böcker ur bokhyllan o sånt. Så var jag hem till Fatou som hade städat o kastat i 5 dagar – oj vad inspirerande – hon (o hennes underbara mamma) hade gjort så snyggt där hemma!!!

Så sen dess har jag städat – o sysselsatt mig från slutet av mellandagarna o fram till idag. Nyårsaftons kväll fick vardagsrummet sig en rejäl omgång o nyårsdagen ägnades åt köket – ett perfekt sätt att fira in det nya året *ler* – nu har jag en bänk kvar i hallen o  två tidningshögar att gå igenom, typ. När jag nu ändå håller på så passar jag på o barnsäkrar här hemma, lilltösen ska kunna vistas här utan risk att skada sig.

Visste ni att torrvaror o kryddor har utgångsdatum??? Det visste nog jag också…. men det var lääänge sen jag kikade på dem 😉
O hur 17 kommer det sig att jag har fotokataloger liggande från mina egna högstadieår?? Vad ska jag ha dem till? När kikade jag i dem senast? Kommer jag någonsin att ha intresse av dem?


Idag var jag ut med 1½ sopsäck skräp till soprummet 🙂

Tack Fatou o Britta för inspirationen ❤

4 kommentarer leave one →
 1. 03 januari 2011 09:54

  Haha, jag vet inte hur mångas julledighet jag har förstört i år! 🙂 Men visst är det underbart skönt när det är färdigt? Jo, jag vet, det faller ihop igen, men förhoppningsvis tar det ett litet tag, när man kan gå omkring och njuta av att det faktiskt är riktigt fint! 😀

 2. 03 januari 2011 22:42

  Det värsta är att när man väl börjat kan man inte sluta och DET TAR ALDRIG SLUT! Alltså man hmnar i ett riktigt dilemma, men lycka till. vi fick ihop minst 20 säckar.

  • 04 januari 2011 22:44

   Mmm, det är just det jag börjar upptäcka nu… men än har jag inte gett upp *ler* Lite i taget – just nu har jag ju gott om tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: