Hoppa till innehåll

Blir maten godare om jag kryddar den???

30 december 2010

I alla år har jag lagat mat hellre än bra… ett nödvändigt ont som måste göras, typ.
Jag har lärt mig laga billig mat, svensk husmanskost från 70 talet blandat med centralamerikanska bönrätter.

Jag river ur en del recept ur tidskrifter o har ett antal kokböcker, men jag provar sällan något nytt utan kör med gamla invanda rätter – säkra kort. Visst händer det att jag improviserar lite, lägger till fler råvaror för att dryga ut men…

…jag saknar känslan för matlagning, saknar intresset. Mitt självförtroende i matlagning är rätt undermåligt, minst sagt. Att i många år enbart laga mat till mig o barnen har inte direkt ökat varken intresse eller självförtroende.
Ska jag bjuda vänner på mat så blir det alltid latinamerikanskt – då har de oftast inget att jämföra med *ler*

Ett stort problem är att jag aldrig övat mig att provsmaka, smaka av kryddning o känna om o vad som fattas – jag känner ingen skillnad.

De senaste åren har jag använt mig av Yngel de lux (sonens) provsmakningstjänst. Jag lägger grunden till maträtten o sen har han kommit o piffat till den med kryddor o annat moj.
Nu börjar jag bli illa ute… den unge mannen är sällan hemma o har stora drömmar om att flytta hemifrån.

Är det så att det är nu det är dags, vid 40+ då barnen flyger ut, att lära mig provsmaka o krydda på egen hand? Bedöma olika maträtter efter mitt eget tycke? Kanske fundera över vad jag själv tycker om o helst äter?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: