Hoppa till innehåll

Vart är snökaoset???

28 december 2010

Igår tog jag mig en vinterpromenad igen, i en vacker jämngrå skymning, 5 minusgrader, ingen blåst o knappt några snöflingor alls som yrde.

Jag erkänner, jag har inväntat det kommande, i nyhetssändningar o tidningar vida omnämnda, snöovädret… men det tycks aldrig infinna sig i Uppsala….

Jag förstår att det varit mindre roligt för Ölänningar o Gottlänningar, o andra som råkat ut för det i sin fulla kraft mitt i sina försök att nå julfirande med släkt o vänner.

Snöoväder i min minnesvärld från tonåren innebär att ”tvingas” vara hemma från skolan o skotta snö, försöka få bort träd från el o telefonledningar (hur f-n vågade vi?). Att samlas kring ljus o fotogenlampor för att hålla värmen i ett fåtal rum. Hacka hål på isen i brunnen för att få dricksvatten. Laga mat i o på vedspisen. Ta in snö i hinkar för att kunna spola i toaletterna då den smält.
Det var faktiskt riktigt mysigt o sammanhållningen ökade markant i byn.

Likaså minns jag det från snöovädret i Gävle -98, hur sammanhållningen ökade, hur grannar o bekanta hjälptes åt.
Ingen kan förändra eller påverka snön o det hjälper inte med dåligt humör – folk tar ansvar o gör det bästa av o i nuet. Inget sitter fast liksom… förutom snön då 😉

Jag har alltid älskat att gå ut i snön när den viner omkring i vidderna, pulsa genom snödrivorna o känna vinden piska ansiktet – naturens kraftfullhet. Nu då jag upplever den mitt i stan o har alla bekvämligheter på nära avstånd så längtar jag efter upplevelsen av snön – då jag oftast är helt ensam ut på de igensnöade promenadstråken o njuter av kraften. Att sedan kunna gå in i lägenhetsvärmen o ta en varm dusch, sätta sig i soffan men en kopp te o tända ljus – det ÄR här o nu.

Men när kommer mitt utlovade snöoväder???

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: