Hoppa till innehåll

Misslyckad kiropraktik på köksgolvet

18 december 2010

Jag har en tid slarvat med att be ynglet om hjälp att öppna upp låsningarna jag har i bröstryggen. Ryggen har mått ganska bra på egen hand o med dagliga qi gong övningar. De sista dagarna har jag dock känt att det börjat fastna på vänstra sidan.

Yngel de lux är dessvärre inte hemma så mycket för närvarande…. torsdag morgon försökte jag få upp honom ur sägen för att hjälpa mig med ryggen innan jag drog till Stockholm över dagen. Den unge mannen var pratbar men inget jag sa stannade i hjärncellerna, han sov vidare fast han var vaken o jag gav upp.

På kvällen kom min vuxna dotter för att dricka glögg o äta pepparkakor. Jag bad henne om hjälp istället.

Först hade vi, som alltid, en genomgång om hur detta går till. Att man liksom kryper på alla fyra o då man har raka armar för över all sin tyngd i händerna då de är placerade längs ryggraden samtidigt som (jag i detta fall) andas ut all luft ur lungorna.

Så prövade vi.

Dotterns första kommentar: -Mamma, du har för stor rumpa jag får inte plats.

Så fick hon faktiskt till en litet tryck långt ner i bröstryggen o en mindre låsning släppte.

Så försökte vi igen.

Dottern tippade över ända framåt. Som vanligt. Jag skrattade så jag grät o fick ett hostanfall så jag trodde jag skulle kvävas. Dottern tyckte inte det var lika roligt som jag tyckte….

Hon ville försöka igen, jag la mig ner frustande o försökte sluta skratta… helt omöjligt!!!
Det går dessvärre inte att öppna upp låsningar i bröstryggen på någon som skrattar hysteriskt o inte kan slappna av så vi fick ge upp.

Så la sig dottern på golvet för att få samma behandling o började plötsligt frusta av skratt hon med. Hon kom på en fras på spanska:

En guzano mal nacido

Ungefärlig översättning: En mask som fötts bak o fram

Detta apropå att vi slutligen kom överens om, dottern o jag, att hon måste ha någon kroppslig defekt som gör att hon ramlar framåt då hon för över tyngden på armarna då hon kryper. Kanske att det har med hennes axleleder att göra (?) de har ju en tendens att spontant hoppa ur led…

Armhävningar kan hon i och för sig göra… vilket är konstigt… men det kan faktiskt barnbarnet med:

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: